Вуле Тривуновић без пораза напустио Градски стадион: Био сам као муж у браку, издали ме пријатељи

Дарко Пашагић
Вуле Тривуновић без пораза напустио Градски стадион: Био сам као муж у браку, издали ме пријатељи

Бањалука - Сада већ бивши тренер Борца Вуле Тривуновић у петак је одржао посљедњи састанак са играчима, захвалио им на сарадњи и уз покоју сузу с обје стране уздигнута чела отишао са Градског стадиона.

Заувијек ће остати записано да као тренер Борца није доживио пораз. На 19 утакмица забиљежио је 17 побједа и само два ремија уз гол-разлику 43:7.

- Био сам у Борцу као муж у браку. Увијек сам посљедњи сазнавао шта се ради мени иза леђа - започео је причу Тривуновић.

Одлазак је најавио у четвртак увече када је ушао на конференцију за новинаре послије сусрета са Крупом. Тада је рекао да ће послије сусрета са Рудар Приједором отићи са кормила Бањалучана. Већ тада је било јасно, а некима и много раније да многе ствари на релацији између Тривуновића и управе не штимају и да је до растанка неминовно морало доћи.

- Свјестан сам да сам превише емотивно и изреволтирано реаговао, али био сам разочаран због тога што су ме издали пријатељи. Нећу да их именујем, јер ће се сами препознати - наставио је Тривуновић.

Највише га је погодило то што је њему иза леђа преговарано са другим тренерима.

- Добио сам прије неколико дана плату за децембар 1.000 марака, а економ у овом клубу има плату од 600. Изгледа да су се сви проблеми рјешавали преко мојих леђа. Своје име сам градио 25 година и то нико не може да поништи. Гинуо сам за овај клуб као играч, погинуо као тренер. Борац ми је увијек био на првом мјесту и тако ће бити заувијек. Овај мој одлазак није збогом, већ само до виђења. Ипак, мислим да неке ствари нисам заслужио - истакао је Тривуновић.

Рекао је да је поносан што је са Борцем постигао ове сезоне сјајне резултате.

- Желим да захвалим, прије свега, управи и играчима, као и навијачима, који су нам као и увијек били подршка. Са играчима сам имао одличну сарадњу, поготово са оним старијима са којима сам некада заједно играо. Ко год дође на моје мјесто, желим му да са Борцем већ наредне сезоне обезбиједи мјесто у Европи. Планови у блиској будућности везани су за одмор са породицом, коју сам посљедњих мјесеци због обавеза помало и запоставио. Вријеме ради за мене и сигурно је да ћу га још доста посветити фудбалу. И док год будем уз њега, бранићу фудбал од људи који мисле да је жаба у лопти и да она због тога скаче - додао је Тривуновић.

Авдукић јунак

Фудбалери Борца побједници су 21. Купа града Бањалуке пошто су у финалном сусрету савладали Крупу на пенале са 5:4 (1:1). Одлука је пала послије шест серија казнених удараца, а заслуге за тријумф "црвено-плавих" припадају голману Асмиру Авдукићу који је одбранио три једанаестерца. Био је ово девети тријумф Борца у овом такмичењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана