Вуле Тривуновић, Нови тренер Козаре: Опстанак неће доћи у питање

Дарко Пашагић
Вуле Тривуновић, Нови тренер Козаре: Опстанак неће доћи у питање

Градишка - Нови шеф стручног штаба Козаре Вуле Тривуновић свјестан је тежине посла ког се прихватио, али вјерује да се може остварити једини циљ који је пред њега поставила Управа градишког прволигаша, а то је опстанак.

Козара је у јесењем дијелу шампионата у 16 утакмица освојила само десет бодова и налази се на претпосљедњој позицији прволигашког каравана са само два бода више од "фењераша" Напретка из Доњег Шепка.

- Иако се налазимо у тешкој ситуацији, вјерујем да са неколико квалитетних појачања неће бити никаквих проблема око очувања статуса - рекао је Тривуновић, који је за Градишчанима потписао уговор на годину и по дана.

Млади стручњак, који је до сада био тренер БСК-а, србачке Слоге, мркоњићке Слободе и бањалучког Борца је нагласио да је основни разлог за прихватање посла била чињеница да су челници Козаре умјерени у плановима за будућност.

- Одмах су ми подвукли да је једини циљ ове сезоне опстанак међу прволигашима, те да се покуша на главни терен ставити пластична подлога. У другој сезони би постојећу екипу појачали са још неколико играча из подмлатка и циљ би био да се избори пласман у Лигу за првака. Уз све то жеља је да се ојача рад омладинске школе, која је посљедњих неколико година била помало у другом плану - наставио је Тривуновић.

У Градишци ће радити са добро познатим лицима.

- Директор клуба је мој бивши саиграч из Борца Синиша Ђурић, тим менаџер је бивши фудбалски судија Драган Скакић и мислим да сви заједно, наравно свако радећи свој посао можемо без проблема остварити зацртано - рекао је Тривуновић.

Рад у Козари добро ће му доћи и због даљег тренерског усавршавања.

- Желим да што прије постанем тренер са УЕФА про лиценцом, а да би уопште дошао у могућност да се упишем морам да имам радно искуство, али и клуб у коме сам ангажован. Искуство имам, сада и клуб и вјерујем да ћу од октобра већ почети са усавршавањем - додао је Тривуновић.

Припреме

Нови шеф стручног штаба Козаре Вуле Тривуновић почетка припрема заказао је за 22. јануар.

- Планирали смо да комплетне припреме одрадимо у Градишци. Надам се да ће нам вријеме ићи на руку и да ћемо све планиране тренинге обавити на неком од околних терена - нагласио је Тривуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана