Vukčević stiže u Borac

Darko Pašagić
Vukčević stiže u Borac

Banjaluka - Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore, a potom Crne Gore Simon Vukčević u narednih nekoliko dana trebalo bi da postane član banjalučkog Borca.

Ovaj fudbaler do 4. maja ove godine bio je član portugalskog prvoligaša Čaveša, a od tada je slobodan igrač.

- U završnim smo pregovorima sa Vukčevićem i očekujem da bi u narednih nekoliko dana trebalo da postane naš član do kraja sezone - naglasio je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

On je istakao da je sa Vukčevićem već razgovarano i da mu je predočen projekat evropskog Borca.

- I laiku je jasno da mi ne možemo finansijski da ispoštujemo crnogorskog reprezentativca, ali ne treba zaboraviti da bi na njegov dolazak veliki uticaj mogla imati činjenica da je šef stručnog štaba Borca Zoran Milinković sa kojim je Vukčević u odličnim odnosima, tako da vjerujem da će do realizacije ovog transfera doći. Ukoliko tako bude, mogao bi odmah zaigrati, jer ima čiste papire - nastavio je Zeljković.

Osvrnuo se i na imenovanje Zorana Lončara za pomoćnog trenera.

- Milinković i Lončar imali su sjajnu saradnju u više navrata. Bio mu je pomoćnik u Arisu, Voždovcu i Partizanu, tako da sam siguran da će i u Borcu njih dvojica odlično funkcionisati. Lončar je sa ekipom bio prethodnih nekoliko dana u Staroj Pazovi i sa njima se vratio u Banjaluku. Njegovim imenovanjem za pomoćnog trenera u stručnom štabu nije više Marko Tešić, a ostaju Marko Maksimović kao pomoćni trener, trener golmana Radovan Gajić i kondicioni trener Lazar Vulin - dodao je Zeljković.

Pred polazak iz Stare Pazove fudbaleri Borca odigrali su prijateljski susret sa Radnikom iz Surdulice. Meč je prekinut u 78. minutu pri vođstvu superligaša Srbije od 1:0, a razlog je povreda glavnog sudije Maje Vujovića iz Novog Sada.

- Vujović je povrijedio tetivu i nije bio u stanju da nastavi susret. Iako smo u trenutku prekida gubili, pružili smo dobru partiju, a jedini pogodak smo primili u desetom minutu, kada je poslije prekida iz slobodnog udarca bio precizan Ivan Marković. Treba naglasiti da nismo iskoristili veliki broj izglednih prilika i da je prava šteta što se mreža Radnika nije bar jednom zatresla - rekao je pomoćni trener Maksimović.

Borac je susret protiv Radnika započeo u sastavu: Avdukić, Dujaković, Zekanović, Raspudić, Janičić, V. Danilović, Radulović, Galešić, Čudić, Veselinović, Karić. U igru su kasnije još ulazili: Modić, Kondić, Puzigaća, Ojdanić, I. Danilović, Guberac, Burazor, Maksimović, Suzuki, Mirković i Kunić.

Karijera

Iako je važio za jednog od najvećih nada fudbala Srbije i Crne Gore, Simon Vukčević nije pokazao sve od raskošnog talenta. Često je i sam isticao da ga je svojeglavost i neposlušnost skupo koštala i da nije u fudbalu postigao sve ono o čemu je maštao. Karijeru je započeo u Zabjelu, odakle je kao 16-godišnjak došao u Partizan. Poslije je igrao za Saturn, Sporting iz Lisabona, Blekburn, Karpate, Vojvodinu, Levadijakos, Enozis, odakle je ponovo stigao u Portugaliju, odnosno u Čaveš, čiji je član postao 1. jula 2016. godine. Odigrao je pet utakmica za seniorsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore i 45 za Crnu Goru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana