Vuk Radivojević, kapiten Igokee, poslije poraza od Mornara: Dolazak trojice novih uzeo danak

Milan Zubović
Vuk Radivojević, kapiten Igokee, poslije poraza od Mornara: Dolazak trojice novih uzeo danak

Laktaši - Košarkašima Igokee nije pošlo za rukom da pobijede Mornar na svom terenu i u nadigravanju sa ekipom iz Bara poraženi su sa 79:93.

Rezultat je mnogo više išao na ruku gostujućoj ekipi koja je napravila novi korak ka plej-ofu i pravo malo čudo moralo bi da se dogodi pa da izgubi trenutnu poziciju na tabeli za koju se bori sa Partizanom. Barani bi morali da izgube sve tri utakmice do kraja, a "crno-bijeli" da dobiju sva tri meča pa da ih prestignu, što je teško očekivati. S druge strane, Igokea je obezbijedila opstanak, a ne može se umiješati u borbu za plej-of, tako da će preostale utakmice iskoristiti za uigravanje tima pred najvažniji dio sezone, a to je odbrana titule šampiona BiH. Igokea nije igrala dobro u odbrani i veliki broj primljenih poena posljedica je neuigranosti novajlija.

- Imali smo dobrih trenutaka u ovoj utakmici, ali to nije bilo dovoljno da se pobijedi ekipa kakva je Mornar. Ono što mene brine je da pojedini igrači ne ispunjavaju zadatke koje postavim pred njih. Moramo podići nivo igre i u odbrani i u napadu. Derek Nidam jeste dobar igrač, ali mu nismo smjeli dozvoljavati da lako šutira i to je ono na čemu moramo raditi u narednom periodu kada su u pitanju igrači sličnog tipa - izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

Slično misli i kapiten Vuk Radivojević.

- Igrali smo dobro u pojedinim trenucima meča, međutim, imamo tri nova igrača i to je uzelo svoj danak. Uspeli smo da se vratimo u trećoj četvrtini, ali nismo imali snage da u istom ritmu igramo do kraja utakmice, tako da je Mornar potpuno zasluženo pobedio - kazao je Radivojević.

U narednom kolu Igokea će gostovati kod Cibone u Zagrebu.

Partizanu samo teoretske šanse

Košarkaši Partizana savladali su Megu sa 89:73 (22:14, 27:17, 22:21, 18:21), u utakmici 19. kola ABA lige i sačuvali teoretske šanse u borbi za plej-of. Pred 6.000 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" ekipu su do pobjede protiv Mege predvodili Bondža Si i Najdžel Vilijams-Gos sa po 17 poena, dok su se kod gostiju izdvojili Vlatko Čančar sa 12 i Nikola Rebić sa 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana