Вук Радивојевић, капитен Игокее: Сада морамо да покажемо квалитет

Иван Драгичевић
Вук Радивојевић, капитен Игокее: Сада морамо да покажемо квалитет

Бањалука - Ривал Игокее у полуфиналу Лиге БиХ биће Босна Ројал пошто су Александровчани у посљедњем колу поражени од Зрињског резултатом 75:78 па у доигравање крећу са друге позиције.

Актуелни шампион могао је побједом у Мостару да  обезбиједи предност домаћег терена све до краја такмичења, али су "племићи" други пут ове сезоне били бољи. Шутеве за продужетак промашили су Вук Радивојевић, Марко Љубичић и Александар Поњавић па је посљедица оваквог епилога дуел Игокее и Босне те Зрињског и Спарса. Александровчани имају половичан скор са "студентима" који су убједљиво славили у Сарајеву, али им је једнаком мјером враћено у Лакташима. Обавезе Игокее се знају, иако ове године екипа нема резултатски императив пошто је АБА лига осигурана кроз регионално такмичење.

- Морамо да покажемо карактер, почиње плеј-оф који је потпуно другачији од свега претходног што смо играли. Сада се показује квалитет, верујемо у наше могућности и идемо по нову титулу - рекао је капитен Радивојевић.

Искусни бек не обазире се на приче да титула ништа не доноси, у смислу проходности ка АБА лиги, и да његови саиграчи не смију бити растерећени.

- Циљ играња су победе и титуле. За то тренирамо и радимо целе године и од почетка сезоне наша обавеза је одбрана домаћих трофеја. Знамо шта нас очекује против Босне, нерадо се сећамо пораза у Сарајеву. Реванш је показатељ како треба да играмо. Тада смо исконтролисали њихове најбоље играче, добро знамо да Драшко Кнежевић и Максим Штурановић носе игру Босне и морамо прво њих да затворимо - додао је Радивојевић.

Прва утакмица полуфинала игра се у сриједу, 2. маја, а реванш је три дана касније. Информације о мечевима није било могуће пронаћи на сајту Кошаркашког савеза БиХ што довољно говори о његовој ажурности.

Милаковић прескочио Зрињски

Тренер Игокее Жарко Милаковић због здравствених проблема није водио екипу на утакмици против Зрињског.

У Мостару га је замијенио први помоћник Милутин Латинчић којем ова улога није страна, јер је и ранијих сезона обављао улогу привременог тренера усљед неких ротација или проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана