Vuk Radivojević, kapiten Igokee: Odgovoran sam za gubitak titule

Milan Zubović
Vuk Radivojević, kapiten Igokee: Odgovoran sam za gubitak titule

Laktaši - Šampionski pehar poslije pet godina više ne krasi vitrine Igokee. Ekipa iz Aleksandrovca izgubila je titulu od Zrinjskog, koji je slavio sa 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa Lige BiH, a posljednji meč riješio je u svoju korist rezultatom 77:73.

Malo je nedostajalo da domaći tim izjednači na 2:2, pa da majstorica odluči šampiona, ali su gosti serijom 15:0 krajem prvog i na otvaranju drugog poluvremena prešli u vođstvo, da bi u samoj završnici imali više koncentracije i došli do prve titule u istoriji. Da je Mostar “najsportskiji” grad u BiH ove godine potvrđuje i činjenica da su fudbaleri prvaci države. Kapiten Igokee Vuk Radivojević preuzeo je krivicu za izgubljenu titulu.

- Čestitam Zrinjskom na trofeju koji je zasluženo slavio jer su znali šta hoće. Prvo su obezbedili Drugu ABA ligu i u ovoj seriji bili mnogo bolji od nas, te osvojili trofej. S naše strane bilo je dosta loših partija od početka, sem one jedne koju smo igrali pred našim navijačima, kao i nekoliko dobrih momenata na ostalim mečevima. Preuzimam odgovornost zbog svoje slabe igre i igre cele ekipe jer kao najiskusniji nisam uspeo da prenesem energiju i fokus na saigrače. Bili smo loši i u ovom meču, kada smo posle dobrog prvog dela pali umesto da se dignemo i razletimo po terenu, te povisimo razliku kao što smo to učinili na prošloj utakmici u Laktašima. Nismo uspeli, oni nisu odustajali i na kraju su zasluženo slavili - izjavio je Radivojević.

I pored toga što je izgubila titulu, Igokea će iduće sezone igrati ABA ligu, dok će Zrinjski zajedno sa Bosnom Rojal ponovo nastupati u Drugoj ABA ligi.

- Opstanak u ABA ligi bio je prioritet kluba, što smo ostvarili, ali i pored te činjenice meni je ovo teško palo jer ako igraš, onda želiš da pobediš. Meni kao igraču teško je da to prihvatim, pošto se celu karijeru boriš da bi osvojio trofeje jer se oni gledaju. Ako se okrenemo na drugu stranu i ne gledamo trofeje, onda sve to pada u vodu. Tako sam naučen i tako se vodim kroz život i sada snosim potpunu odgovornost za ovaj poraz - istakao je Radivojević.

Trener Igokee Žarko Milaković, koji je ekipu preuzeo početkom aprila od Dragana Bajića, nije uspio da nastavi niz osvajanja pehara do kojih su u prethodnih pet godina, pored pomenutog Bajića, još dolazili Vlada Jovanović i Željko Lukajić.

- Presudio je njihov kvalitet i kroz čitavu seriju, te ligaški dio prvenstva, pokazali su da imaju kvalitet više. Ispoljili su hrabrost i sve ono što donosi košarka, dok mi nismo uspjeli da odgovorimo na to tokom finalne serije i svoje šanse propustili smo ranije u Mostaru kada smo imali priliku da vratimo samopouzdanje. Ova utakmica bila je pod velikim pritiskom i moji igrači pravili su neshvatljive stvari tokom meča, kao što je otvaranje drugog poluvremena, te završetak susreta, kada smo imali plus tri i kontranapad i promašili zicer. Nisam zadovoljan odlukama u igri koje smo donosili tokom cijele serije, što je na kraju rezultiralo da Zrinjski bude prvak i čestitam mu na tome - rekao je Milaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana