Вук Радивојевић, капитен Игокее: Николић нас разбудио

Милан Зубовић
Вук Радивојевић, капитен Игокее: Николић нас разбудио

Лакташи - Са новим тренером Драганом Николићем кошаркаши Игокее одиграли су једну од најбољих партија ове сезоне, уписали побједу и најавили да ће у 2019. бити много бољи.

Иако играчи нису имали много времена да усвоје Николићеве методе рада и захтјеве, добро су одговорили и уписали пету побједу у сезони. Капитену Вуку Радивојевићу ово је пети тренер са којим сарађује у Игокеи, а раније су то били Жељко Лукајић, Драган Бајић, Ненад Трајковић и Жарко Милаковић.

- Јесте трећи тренер ове сезоне, док сам их раније знао и више променити. Није ми тешко да се уиграм и навикнем јер имам довољно искуства. Теже ми пада цела ова сезона и резултати које нисмо очекивали јер није добро када се вежу порази, што ми такође није први пут у каријери и то је најгори део нашег посла. Жао ми је људи из управе који су доста уложили да направе респектабилан тим, па смо мењали играче и тренере јер нисмо испунили очекивања - рекао је Радивојевић.

Први пут ове сезоне одбрана екипе из Александровца лимитирала је противнички напад на 69 поена, што је невјероватан напредак јер су на шест посљедњих сусрета просјечно примали 98 поена.

- Николић нас је разбудио, указао на проблеме и види се енергија коју је донео. Показали смо мало већу енергију него на ранијим утакмицама јер нисмо имали времена да уиграмо неке нове акције. Игокеа одавно није имала овакву екипу и не заслужујемо ово место на табели. Морамо да консолидујемо редове јер смо сви искусни. Одбрана против Цибоне коначно је била на високом нивоу и она не може да се игра без воље и жеље. Ако је за напад потребан таленат, онда је одбрана воља и жеља - казао је Радивојевић.

Као капитен има највећу одговорност у тиму, поготово што их у наредном периоду очекују изузетно тешке утакмице. Прво ће 6. јануара гостовати Будућности, док ће 12. угостити Црвену звезду, а потом их чекају два гостовања, Крки и ФМП-у.

- Небитно је ко су нам противници ако схватимо како треба да играмо. Имамо озбиљне играче какви одавно нису били у клубу и морамо да се уклопимо и каналишемо нашу жељу. Очекивали су веће циљеве од нас и да смо дорасли њима - додао је Радивојевић.

И поред искуства које имају као појединци, знало је доћи до проблема.

- Када вежете неколико пораза, рука се једноставно сама мало стегне, изгубиш самопоуздање и теже се мало вратити на прави пут. Управо тим искуством то морамо што пре превазићи - рекао је Радивојевић, који је у сусрету са Цибоном постигао осам поена, док је Сава Лешић био најбољи са 20 поена, а Томислав Зубчић додао је 17.

 

Бокан о Џикићу

Предсједник Будућности Драган Бокан казао је да му је тешко пао растанак са тренером Александром Џикићем, са којим су раскинули уговор, а највјероватније ће га замијенити Јасмин Репеша.

- Имајући у виду да је иза нас турбулентан период, који нису пратили очекивани резултати, циклус промјена који је започет довођењем нових играча и озбиљног појачања екипе је неминовно довео до одлуке о промени шефа стручног штаба - рекао је Бокан. +

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана