Вук Радивојевић, капитен Игокее: Екипа показала дозу карактера

Милан Зубовић
Вук Радивојевић, капитен Игокее: Екипа показала дозу карактера

Лакташи - Кошаркаши Игокее добро су се држали током првог полувремена контролног меча са Цедевитом, али су на крају ипак морали да пруже руку противнику који је славио побједу резултатом 77:87 (23:26, 23:21, 14:20, 17:20).

Била је то четврта провјера екипе тренера Драгана Бајића у припремном периоду и након двије уводе побједе против Спарса и Босне Ројал доживјели су два пораза од Партизана и Цедевите.

- Цедевита је показала велике амбиције у прелазном року када је ангажовала велики број квалитетних играча, јер жели да освоји титулу шампиона АБА лиге. Провера са њима за нас је била одлична и доста добро смо се држали током првог полувремена, али је онда њихов квалитет дошао до изражаја. Задовољан сам приказаним и игра против Цедевите је неки одраз онога што смо радили до сада. Иако смо играли против много јачег противника показали смо дозу карактера и агресивности да се можемо носити са њима те да нисмо у потпуно подређеном положају - рекао је капитен Игокее Вук Радивојевић.

Он је похвалио игру саиграча као и новог плејмејкера Дезмонда Вашингтона који се полако уклапа у систем рада.

- Имали смо добру подлогу од прошле сезоне јер је остало доста играча тако да се нови много лакше навикавају. За ово време колико је са нама Вашингтон је показао да се ради о добром играчу иако до сада није играо европску кошарку, а и кратко је био ван строја. Потребно му је још рада мада верујем да ће се добро уклопити - казао је Радивојевић.

Од меча са турским Јесилгиресуном неће бити ништа док стручни штаб тражи ривала са којим би одиграо још један или два контролна сусрета.

- Волео бих да одиграмо још две припремне утакмице како бисмо што спремнији отишли на Суперкуп у Бар где ћемо одмерити снаге са Мега Бемксом 20. септембра - изјавио је Радивојевић.

Кошгетери

Најефикаснији код домаћина био је плејмејкер Дезмонд Вашингтон који се опоравио од повреде тетиве и убацио је 22 поена. Пратио га је капитен Вук Радивојевић са 15 док је Данило Шибалић постигао десет поена. Код гостију Кевин Марфи је убацио 19, Џанан Муса 15, а Дру Николс 13.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана