Vujošević nije kandidat za selektora

M. Z.
Vujošević nije kandidat za selektora

Banjaluka - Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Aleksandar Fulurija demantovao je pisanje pojedinih medija koji su juče prenijeli informaciju da je trener Limoža Duško Vujošević kandidat za selektora muške seniorske reprezentacije.

- Odgovorno tvrdim da Vujošević nije među kandidatima za selektora BiH i da sa njim nije pregovarano. Ne znam samo kome je u cilju da širi dezinformacije. Za nas su kandidati samo ona imena koja je predložio Stručni savjet KS BiH i sa nekima je već razgovarano. Većina stvari biće poznata nakon sastanka Upravnog odbora idućeg četvrtka - rekao je Fulurija.

Za nasljednika Damira Mulaomerovića na klupi reprezentacije u igri su trener Igokee Dragan Bajić, Karšijake Nenad Marković i AEK-a Jure Zdovc kao i Adi Bećiragić te Svetislav Pešić koji su bez angažmana. Jedan od prijedloga članova UO je da novi selektor bude izabran na period od četiri godine čime bi bio napravljen kontinuitet u radu. Prošli kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Turskoj, Izraelu, Švedskoj i Finskoj BiH je završila katastrofalnim nastupima. Mulaomerovićeva četa igrala je sa Švedskom i Rusijom, ali nije prošla dalje, dok su nesuglasice u timu obilježile te kvalifikacije. Idući Evrobasket biće održan tek za četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana