RS

Vujošević dobio posljednju opomenu

Vujošević dobio posljednju opomenu 15.09.2017 15:07 | Ivan Dragičević

Banjaluka - Selektor košarkaša BiH Duško Vujošević biće razriješen dužnosti ukoliko još jednom bude dao izjavu sa političkom konotacijom koja sadrži riječi nepoštovanja prema jednom od tri konstitutivna naroda u BiH, saznaje "Glas Srpske".

Na sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH između ostalog raspravljano je o medijskim istupima trofejnog stručnjaka koji je sa poprilično oslabljenom reprezentacijom prošao pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Posljednjih dana Vujošević je bio sagovornik više različitih medija, poslao je neke političke poruke koje nisu naišle na odobravanje srpske strane tako da je pokrenuta inicijativa da u slučaju ponovljenog "prekršaja" bivši trener Partizana bude smijenjen sa klupe BiH. Vujošević je u jednom intervjuu, između ostalog, mjerio ratnu krivicu naroda na ovim prostorima, a označio je Srbiju kao uzročnika i pokretača oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

- Kako je BiH država tri konstitutivna naroda, Srba, Hrvata i Bošnjaka, neprihvatljiva je konotacija koju je Vujošević poslao. Njegova izjava podigla je veliku prašinu, a kao posljedica izgovorenih riječi došla je posljednja opomena, a na njemu je da li će da ispoštuje zahtjev čelnika KS BiH ili će da nastavi po svom i tako ugrozi posao - kaže sagovornik "Glasa Srpske" blizak UO KS BiH.

Tokom posljednjeg boravka u Partizanu konstantno je kritikovao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako kaže, maćehinskog odnosa države prema Partizanu i favorizovanja "vječitog" rivala Crvene zvezde. Uopšte nema dileme da je napravio rezultat sa toliko oslabljenom ekipom budući da je BiH igrala bez osam nosilaca igre i sa potpuno neiskusnim timom, ali sve to može da padne u vodu ukoliko se ogluši na upozorenje koje je dobio. Naredne mečeve BiH igra u novembru tokom FIBA prozora kada su predviđene prve utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, a protivnici u grupi su Francuska, Rusija i Belgija.

Građanski visi

Iako je donesena odluka da Liga BiH predstojeće sezone broji 12 klubova, ponovo je nastao problem sa konačnim brojem učesnika i sada postoji vjerovatnoća da prvenstvo počne sa klubom manje. Pod znakom pitanja je status Građanskog, jer bijeljinski klub još nije poslao dokumentaciju za prijavu, a nije određen ni datum početka takmičenja.

Liga mladih

I naredne sezone u Ligi mladih BiH ostaće ista godišta, odnosno produžava se juniorski staž za još jednu godinu. Tako će Igokea braniti juniorsku titulu sa istim timom i momcima rođenim 1999. godine koji su prošle godine izdominirali ligom. Ovo takmičenje počinje u februaru, a KS BiH ima još dvije godine ugovora sa USAID-om koji finansira Ligu mladih.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica