Вујошевић добио посљедњу опомену

Иван Драгичевић
Вујошевић добио посљедњу опомену

Бањалука - Селектор кошаркаша БиХ Душко Вујошевић биће разријешен дужности уколико још једном буде дао изјаву са политичком конотацијом која садржи ријечи непоштовања према једном од три конститутивна народа у БиХ, сазнаје "Глас Српске".

На сједници Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ између осталог расправљано је о медијским иступима трофејног стручњака који је са поприлично ослабљеном репрезентацијом прошао претквалификације за Свјетско првенство. Посљедњих дана Вујошевић је био саговорник више различитих медија, послао је неке политичке поруке које нису наишле на одобравање српске стране тако да је покренута иницијатива да у случају поновљеног "прекршаја" бивши тренер Партизана буде смијењен са клупе БиХ. Вујошевић је у једном интервјуу, између осталог, мјерио ратну кривицу народа на овим просторима, а означио је Србију као узрочника и покретача оружаних сукоба на простору бивше Југославије.

- Како је БиХ држава три конститутивна народа, Срба, Хрвата и Бошњака, неприхватљива је конотација коју је Вујошевић послао. Његова изјава подигла је велику прашину, а као посљедица изговорених ријечи дошла је посљедња опомена, а на њему је да ли ће да испоштује захтјев челника КС БиХ или ће да настави по свом и тако угрози посао - каже саговорник "Гласа Српске" близак УО КС БиХ.

Током посљедњег боравка у Партизану константно је критиковао предсједника Србије Александра Вучића због, како каже, маћехинског односа државе према Партизану и фаворизовања "вјечитог" ривала Црвене звезде. Уопште нема дилеме да је направио резултат са толико ослабљеном екипом будући да је БиХ играла без осам носилаца игре и са потпуно неискусним тимом, али све то може да падне у воду уколико се оглуши на упозорење које је добио. Наредне мечеве БиХ игра у новембру током ФИБА прозора када су предвиђене прве утакмице квалификација за Свјетско првенство 2019. године у Кини, а противници у групи су Француска, Русија и Белгија.

Грађански виси

Иако је донесена одлука да Лига БиХ предстојеће сезоне броји 12 клубова, поново је настао проблем са коначним бројем учесника и сада постоји вјероватноћа да првенство почне са клубом мање. Под знаком питања је статус Грађанског, јер бијељински клуб још није послао документацију за пријаву, а није одређен ни датум почетка такмичења.

Лига младих

И наредне сезоне у Лиги младих БиХ остаће иста годишта, односно продужава се јуниорски стаж за још једну годину. Тако ће Игокеа бранити јуниорску титулу са истим тимом и момцима рођеним 1999. године који су прошле године издоминирали лигом. Ово такмичење почиње у фебруару, а КС БиХ има још двије године уговора са УСАИД-ом који финансира Лигу младих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана