Vujošević bliži klupi od Pipana

Milan Zubović
Vujošević bliži klupi od Pipana

Sarajevo - Crnogorski trener Duško Vujošević malo je bliži klupi reprezentacije BiH u odnosu na slovenačkog stručnjaka Aleša Pipana.

Njih dvojica ostala su u trci za upražnjeno selektorsko mjesto nastalo odlaskom Damira Mulaomerovića prošle godine, dok su otpali trener Igokee Dragan Bajić i Adis Bećiragić koji je bez angažmana. Ranije su iz trke ispali Svetislav Pešić, Jure Zdovc i Nenad Marković.

- Upravni odbor sveo je izbor selektora na dva kandidata i u ovom trenutku Vujošević ima blagu prednost u odnosu na Pipana. To, ipak, ne mora ništa da znači jer sa njima treba da budu obavljeni razgovori o svim detaljima pa je formirana komisija koja će razgovarati sa obojicom - rekao je član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Goran Cvikić.

Komisiju čine predsjednik Stručnog savjeta Tihomir Mustapić, generalni sekretar Dubarvko Barbarić i direktor reprezentacije Siniša Kovačević koji će razgovarati sa obojicom i onda dati svoj prijedlog Upravnom odboru KS BiH na usvajanje. Ipak, teško je očekivati da komisija obavi te razgovore uživo, već bi to trebalo da bude obavljeno preko društvenih mreža i posredstvom menadžera. Sve bi trebalo da bude poznato za pet do šest dana i tada bi pred članovima UO trebalo da se nađe konačan prijedlog. Iako je bilo naznake da će biti imenovani selektori mlađih kategorija, do toga juče nije došlo.

- Stručnom savjetu je naređeno da dostavi još imena kandidata za omladinske selekcije pošto imamo neke prijedloge koji su u sukobu interesa pa bi na kraju ispalo da su sami sebe imenovali. Ostaje da se vidi šta će biti sa U20 ekipom i teško je očekivati da se nađu finansijska sredstva za nju - rekao je Cvikić.

Budžet

Na sastanku nije usvojen budžet za ovu godinu.

- Ima indicija da će obećanja Predsjedništva BiH biti ispunjena, što bi umnogome olakšalo funkcionisanje Saveza pa će onda biti napravljen plan rada za ovu godinu. To još mora proći državne procedure pa ćemo onda vidjeti sa koliko novca raspolažemo - dodao je Cvikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana