Вратила се ведра атмосфера у редове тима из Доњег Шепка

Драго Гајић
Вратила се ведра атмосфера у редове тима из Доњег Шепка

Доњи Шепак - По завршетку првог дијела Прве лиге Републике Српске екипа Напретка из Доњег Шепка се готово распала, остала без управе, а финансијска и организациона криза је била толика да је доведен у питање и наставак такмичења, а помињала се и најгора солуција - гашење клуба.

У таквим околностима и играчи су најављивали да напуштају клуб из села које је по фудбалу најпознатије у Српској, тражећи ангажмане у сигурнијим срединама. Опште безнађе није прихватао Радивоје Лазаревић, човјек који је у клубу од оснивања. Прошао је све лијепе и мање лијепе тренутке, као играч и дугогодишњи предсједник клуба, а никако није хтио да се помири са насталом ситуацијом.

- Нисам хтио да допустим да клуб напусти првенство, а камоли да дође до гашења. Са мном је остало неколико људи, па смо уз велике напоре нашли рјешења да клуб преживи, да се консолидује и спреман дочека наставак првенства. Борба за опстанак у Првој лиги сада је реалност, али бих додао и неминовност за овај колектив - рекао је Лазаревић.

Што се играчког кадра тиче остали су они најважнији фудбалери са којима су припреме обавили тренер Драган Алемпић и помоћник Горан Максимовић.

- Припреме су касниле и обављене у отежаним условима. Напустили су нас Немања Веселиновић и Мирко Симић. Проблем је што се на тренинзима нису појављивали Љубиша Јовановић, који је намјеравао да промјени клуб, те Марко Стојановић и Бранко Јевтић, али ја мислим да ће они остати и помоћи друговима у борби за опстанак. Стигли су нам Вања Зекић из Бежаније, Синиша Јевтић из Слоге из Симиног Хана, те јуниори Дрине Драгиша Милошевић и Мирко Тошић. На окупу је остао 21 играч и вјерујем да ћемо спремно дочекати и прву утакмицу са Подрињем. Сматрам да су они екипа по мјери са којом се можемо равноправно носити, па се надамо освајању бодова - додао је Лазаревић.

За сада "фењераш"

Екипа Напретка освојила је само осам бодова у првих 16 кола првенства, а за то вријеме постигла је 13 погодака. Због тога тренутно држи посљедње мјесто, али до краја се има још доста играти, а зона спаса је на само два бода. Због тога треба очекивати занимљиву борбу за опстанак у Првој лиги РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана