Vojvodić za preporod Slavije

Goran Andrić
Vojvodić za preporod Slavije

Istočno Sarajevo - Iako su početak sezone i dva osvojena boda u tri susreta nagovještavali da Slaviju očekuje grčevita borba za opstanak, na klupu "plavo-bijelih" sjeo je Darko Vojvodić, posložio kockice i sa nedovoljno fizički spremnom ekipom "zasjeo" na sedmu poziciju na tabeli.

Podvig "sokolova" nije bio jednostavan. Prvo su pojačanja u klub dovođena neplanski, jer osam igrača nema pasoš BiH, a u protokolu za utakmicu može ih biti šest. Mnogo računa nije se vodilo ni o mjestima u timu pa tako na pojedinim pozicijama Slavija ima po jednog igrača. Nedostatak novca odrazio se na kašnjenje plata. Iako su imali odlične uslove, fudbaleri nisu pripreme odradili na najbolji mogući način pa su u prvenstvo ušli fizički nedovoljno spremni, što se pokazalo kobnim na startu sezone. Poslije loših rezultata dotadašnji strateg Milan Gutović digao je sidro, a naslijedio ga je Darko Vojvodić.

- Nije bilo lako. Samopouzdanje fudbalera bilo je poljuljano. Imali smo ograničen spisak igrača koji mogu iznijeti teret prvenstva, koji pri tom nisu bili spremni, i brojne probleme. Ali, vjerovao sam u ove momke. Motivisao sam igrače i poslije prve pobjede samopouzdanje je raslo, popravljala se atmosfera u svlačionici i gradili smo jedinstvo koje smo prenosili na teren - priča Vojvodić o dolasku u Slaviju.

A upravo je to jedinstvo na terenu sve vrijeme najveća snaga "sokolova". Uspjeli su da pobijede Sarajevo na svom terenu i to sa igračem manje. Naoružani velikom željom i borbenom igrom "plavo-bijeli" borci su nizali uspjehe sve do završnice jesenjeg dijela prvenstva kada je umor došao po svoje. Uslijedili su vezani porazi od Radnika i Viteza zbog čega je Slavija pala na desetu poziciju. Vojvodić je planirao da podnese ostavku zbog ta dva poraza, ali su onda "slavijaši" hrabro istrčali na stadion "Grbavica", osvojili bod protiv favorizovanog Željezničara, a zatim slavili na gostovanju kod "fenjeraša" Veleža (3:0).

- Od početka tražim da svi igrači na terenu daju svoj maksimum, da izgaraju za svaku loptu i oni to i rade. Ranije sam govorio da nemamo dovoljno igrača na svim pozicijama, što se vidjelo protiv Veleža, jer sam na poziciju desnog beka morao staviti Nemanju Pušaru koji nikada nije igrao na toj poziciji. Ali na kraju je dobro odigrao, kao i svi momci i zasluženo smo pobijedili. Za narednu utakmicu bićemo kompletni i očekujem da pobijedimo i preskočimo Mladost na tabeli - jasan je Vojvodić koji ne krije da će za proljeće biti potrebno nekoliko pojačanja da bi Slavija zadržala visok plasman na tabeli.

Ugovor

Darko Vojvodić ugovorom je vezan za Slaviju do kraja godine. Pošto se 2015. približava kraju, na potezu je uprava kluba od koje se očekuje da prepozna odlične rezultate istaknutog stručnjaka i sa njim produži saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana