Војводић пети тренер Борца ове сезоне

Дарко Пашагић
Војводић пети тренер Борца ове сезоне

Бањалука - Послије Жељка Врањеша, Зорана Милинковића, Игора Јанковића и Марка Максимовића, Дарко Војводић биће пети тренер, који ће ове године сједити на ужареној клупи Борца.

Челници Бањалучана договорили су све са искусним стручњаком, који у највећи град Српске стиже вечерас, а већ сутра би требало са екипом да одржи и први тренинг.

- Са Војводићем смо се практично све договорили, остали су још неки технички детаљи, а екипу ће преузети већ сутра. Ријеч је о стручњаку који одлично познаје ситуацију у Премијер лиги и вјерујем да би могао бити право рјешење на дуже стазе. Договорено је да екипу води до краја сезоне, када ћемо сјести и разговарати о наставку сарадње - истакао је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

Рођени Фочак у тренерској каријери која је започела 2009. године водио је Сутјеску, затим теслићки Пролетер, зворничку Дрину, Слободу, Раднички из Лукавца, ГОШК, Славију, Травник, Звијезду, поново ГОШК, те Слогу из Симиног Хана.

- Иако је позив стигао помало изненада прихватио сам га без пуно размишљања. У посљедњим данима преговарао сам са Челиком и једним клубом из Србије, а када су ме позвали из Бањалуке, одмах сам преломио. Долазим да помогнем клубу који је фудбалска громада не само у Српској и БиХ, већ и у цијелој бившој Југославији - нагласио је Војводић.

С обзиром на то да предстојећег викенда неће бити играно коло, имаће десетак дана да се упозна, а већ има визију како би требало да изгледа његова екипа.

- Борац мора да игра знатно агресивније, да се више базира на напад, јер је јасно да се стријелци нису истакли. Већину играча добро познајем и сигуран сам да ћемо се брзо привикнути једни на друге. Као и у свим осталим клубовима од њих ћу тражити ред, рад и дисциплину, а у екипи биће само најбољи - истакао је Војводић.

По његовим ријечима Борац је још веома далеко од опстанка.

- Истина је да Челику бјежимо десет бодова, али то за час може да се окрене. Зато сматрам да је кључна наредна утакмица против Витеза, поготово што је у истом колу дуел Слобода - Челик. Ипак, вјерујем да ћемо успјети и да ћемо када опстанак буде и математички осигуран почети правити планове за наредну сезону - додао је Војводић.

Стижу Абдуали и Модић

Млади нападач из Гане Мухамед Абдуали и лијево крило Михаел Модић, који је недавно раскинуо уговор са италијанским Миланом, у наредним данима требало би да постану чланови Борца.

- Абдуали има 19 година и до петка ће стићи у Бањалуку, док смо се са Модићем практично све договорили и очекујем да и он постане наш члан - нагласио је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана