Vojvodić ostaje, dugovi omča Borcu oko vrata

Dušan Repija
Vojvodić ostaje, dugovi omča Borcu oko vrata

Banjaluka - Trener Borca i u idućoj sezoni biće Darko Vojvodić, koji je sa upravom kluba dogovorio produžetak saradnje za godinu, uz mogućnost nastavka za još jednu ukoliko obje strane budu zadovoljne.

Harizmatični stručnjak ubijedio je u ovih nekoliko kola čelnike kluba da je on pravo rješenje na duže staze, a osnovna preporuka svakako mu je bila osiguran opstanak u Premijer ligi.

- Darko je izložio plan za naredni period i uprava se saglasila s njim. Definitivno imamo iste poglede na budućnost. Njegov dosadašnji pomoćnik Marko Maksimović biće sportski direktor i njemu je povjerena sva koordinacija između stručnog štaba, odnosno sportskog sektora i uprave. On će zajedno sa Vojvodićem selektirati ekipu za narednu sezonu. Maksimalna odgovornost što se toga tiče je na njima, a mi vjerujemo da će svoj posao odraditi na najbolji način - istakao je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

Prethodnih godina naučili smo da na Gradskom stadionu ipak ne može bez problema. Na jednu dobru vijest obično idu dvije loše, a tako je i ovaj put. Da bi Vojvodić uopšte vodio klub u Premijer ligi iduće sezone, uprava mora da obezbijedi 150.000 maraka do 20. maja kako bi na drugostepenom postupku dobila licencu za takmičenje. Još veći problem je dug prema Školi fudbala Džaja, jer je Borac prema izvršnoj presudi dužan da plati 594.677 maraka.

  • To je rak-rana kluba. Dug se više ne može osporiti. Zaista ne znam zašto se niko iz prethodnih uprava nije pojavljivao na sudu, zbog čega mi sada imamo veliki problem. Cifra je velika i za mnogo veće klubove od Borca. Ako riješimo pitanje licence, smanjićemo 90 odsto problema. Nadam se da nećemo sljedeće sezone ponovo morati kretati iz Prve lige, jer bi to značilo kraj za Borac. Iskoristili smo, da tako kažem, pomoć prijatelja, ispucali sponzorske ugovore za tekuću sezonu, a novi stupaju na snagu od 1. jula. Sa većinom sponzora dogovorili smo nastavak saradnje, ali bez obzira na to, jednostavno moramo izmisliti novac do 20. maja - rekao je Zeljković.

Trener spremio čistku

Vojvodić je bio izuzetno ljut poslije poraza od Viteza, pa je nagovijestio brojne promjene u igračkom kadru tokom ljetnog prelaznog roka.

- Razočaran sam prikazanim, ali staću ukraj ovome. Kunem se da ću ih pola otjerati, jer je ovo bruka i sramota - rekao je Vojvodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana