Vojislav Rađa, član Upravnog odbora RS BiH: Što prije ući u kancelarije Saveza

Siniša Kotaraš
Vojislav Rađa, član Upravnog odbora RS BiH: Što prije ući u kancelarije Saveza

Doboj - Dugo očekivana sjednica Skupštine Rukometnog saveza BiH donijela je određeni pomak, ali daleko od toga da je riješila nagomilane probleme sa kojima se ovaj sport suočavao posljednje dvije godine.

Jedan od novoimenovanih članova Upravnog odbora RS BiH Vojislav Rađa tvrdi da je pred rukometnim radnicima veliki posao koji mora biti urađen u što kraćem roku kako ne bi došlo do onog najgoreg, da Evropska rukometna federacija (EHF) suspenduje i klubove i reprezentaciju iz svih takmičenja. U razgovoru za “Glas Srpske” predsjednik Rukometnog kluba Sloga i nekadašnji selektor reprezentacije BiH pojasnio je koji su prvi koraci koje sada već novi čelnici RS BiH moraju da preduzmu.

- Prvenstveno je to primopredaja kancelarije, dokumenata i ostalih stvari. Uporedo s tim mora se uspostaviti komunikacija sa EHF-om, kao i što bolja saradnja sa klubovima i rukometnim radnicima u BiH. Neophodno je i da se pregleda kompletna dokumentacija radi utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja. Moramo da postupimo po odlukama Skupštine iz juna 2017. godine koje kažu da se mora uraditi kompletna reviziji i utvrditi tačan dug Saveza sa svim zaduženjima, plaćanjima i dugovanjima - kazao je Rađa.

To, prema njegovim riječima, podrazumijeva da javnost mora znati šta i kako se radilo u Savezu u prethodnom periodu.

- Uporedo sa svim ovim poslovima radimo na formiranju dva udruženja. Jedno će biti zaduženo za organizovanje svih takmičenja na nivou BiH, dok će drugo imati zadatak da obezbijedi uslove za funkcionisanje svih reprezentativnih selekcija BiH i sve mora biti gotovo do 22. septembra kako bi prvenstvo moglo da započne onda kada je i predviđeno - kategoričan je Rađa, uz konstataciju kako nova sezona vjerovatno ne bi ni započela da nije formiran novi Upravni odbor i Savez napokon počeo da radi.

Opstrukcije Hairlahovićeve

Rađa tvrdi da je komisija za primopredaju već formirana, ali da Amir Zahirović i Lejla Hairlahović još ne žele da predaju pečate i šifre računara.

- Komunikacija sa EHF-om se obavlja isključivo sa zvaničnih i-mejl adresa, a to trenutno nismo u mogućnosti da uradimo. Lejla Hairlahović je blokirala računare, koje ne možemo da koristimo, i ne želi da izvrši primopredaju. U suštini, i ne znam ko je ta žena koja je na konkursu izabrana za generalnog sekretara Saveza, ali nikada nije zasnovala radni odnos. Statut RS BiH ne poznaje pojam volontera, tako da  sada imamo problem - pojasnio je Rađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana