Vlado Jagodić uspješno počeo mandat y Tuzli: Čast je naslijediti Blaževića i Musemića

Darko Pašagić
Vlado Jagodić uspješno počeo mandat y Tuzli: Čast je naslijediti Blaževića i Musemića

Banjaluka - Seriju odličnih rezultata ostvarenih u banjalučkom Borcu Vlado Jagodić nastavio je na klupi premijerligaša Slobode.

Poslije pet pobjeda i dva remija u prvenstvu na Gradskom stadionu, ovaj iskusni stručnjak zabilježio je sa Tuzlacima remi i pobjedu u Premijer ligi, te pobjedu u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH.

- Preuzeo sam tim sa "Tušnja" u trenutku kada su bili u seriji od šest utakmica bez pobjede i veoma brzo sam uspio da popravim atmosferu, ali i rezultate - rekao je Jagodić koji je sa Slobodom potpisao ugovor do kraja sezone, uz opciju da ga produži na još dvije godine.

U debiju na klupi Tuzlaka remizirao je na gostovanju kod Olimpika (3:3), iako je do samog finiša Sloboda gubila sa 1:3, a potom je dva puta savladan Široki Brijeg, jednom u prvenstvu, jednom u Kupu.

- Četiri godine Tuzla je čekala da Sloboda slavi u duelima sa Širokobriježanima, a sada smo ih u samo tri dana dva puta pobijedili, oba puta sa 1:0. Na današnji revanš u osmini finala Kupa BiH na "Pecari" idemo sa minimalnom prednošću, ali nećemo se braniti. Bilo bi idealno da postignemo gol, jer nam rival sigurno neće moći postići tri pogotka, što bi automatski značilo da idemo dalje. Biće teško, ali očekujem prolaz - nastavio je Jagodić.

Zadovoljan je što mu se ostvarila želja da se ponovo vrati na premijerligaške terene.

- Mojoj sreći nema kraja kada se zna da sam došao u klub sa dugom i svijetlom tradicijom, i koji je uz sve to još i ambiciozan. Treneri prije mene su bili Miroslav - Ćiro Blažević i Husref Musemić, što znači da u Slobodi imenuju kormilare sa imenom i renomeom - rekao je Jagodić.

Po njemu u Slobodi je iz dana u dan sve bolje.

- Situacije se polako normalizuje poslije neočekivanog odlaska iz kluba predsjednika Azmira Husića, koji je ujedno bio i glavni finansijer. Poslije njega "Tušanj" su napustili i četvorica standardnih igrača Zajko Zeba, Mahir Karić, Damir Mehidić i Aldin Džidić i sve je to trebalo nadomjestiti. Blizu odlaska bilo je još nekoliko igrača, ali se sve smirilo, a zbog malog fonda igrača morao sam da ekipi priključim pet juniora, a jedan od njih, Edis Smajić već je upisao dva nastupa u prvom timu - izjavio je Jagodić.

Klubom sada upravlja Radna grupa na čijem je čelu načelnik opštine Jasmin Imamović.

- Očekuje se da u narednim danima konačno dođe do izbora novog rukovodstva kluba i da se cjelokupna situacija vrati u normalu. Vjerujem da će to biti brzo i da ćemo ispuniti ciljeve Slobode za ovu sezonu, a to su plasman u Ligu za prvaka i da se prezimi u Kupu BiH. Ono što je važno publika se polako vraća na "Tušanj" i očekujem da na našem narednom domaćem susretu, odnosno na meču 16. kola protiv lidera Zrinjskog stadion bude prepun - dodao je Jagodić.

Trivunović

Vlado Jagodić ističe da mu je rastanak sa Borcem teško pao, ali da je otišao prvenstveno iz profesionalnih motiva.

- Čelnici Borca su me prilikom moje ostavke pitali ko treba da me naslijedi. Odgovorio sam da bi bilo najbolje da to bude neko od mojih dotadašnjih saradnika. Drago mi je što je izabran Vule Trivunović i što je moj Borac nastavio sa dobrim rezultatima. Mjesto mu je u Premijer ligi i siguran sam da će ispuniti cilj - istakao je Jagodić.

Krupa i Radnik

Po riječima Vlade Jagodića rezultati jedina dva kluba iz Republike Srpske u Premijer ligi nisu slučajnost.

- Krupa je nastavila trend rezultatskog uspona i u eliti i pokazala da se prethodnih godina u ovom klubu radilo ispravno. Radnik je i prošle godine pokazao kvalitet i nastavio u istom ritmu iako su već poslije šestog kola ostali bez trenera Slavka Petrovića, koji je prešao u Željezničar. Njegov nasljednik Nebojša Milošević je nastavio u ritmu. Vjerujem da će oba ova kluba obezbijediti plasman u Ligu za prvaka - rekao je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana