Владо Јагодић успјешно почео мандат y Тузли: Част је наслиједити Блажевића и Мусемића

Дарко Пашагић
Владо Јагодић успјешно почео мандат y Тузли: Част је наслиједити Блажевића и Мусемића

Бањалука - Серију одличних резултата остварених у бањалучком Борцу Владо Јагодић наставио је на клупи премијерлигаша Слободе.

Послије пет побједа и два ремија у првенству на Градском стадиону, овај искусни стручњак забиљежио је са Тузлацима реми и побједу у Премијер лиги, те побједу у првој утакмици осмине финала Купа БиХ.

- Преузео сам тим са "Тушња" у тренутку када су били у серији од шест утакмица без побједе и веома брзо сам успио да поправим атмосферу, али и резултате - рекао је Јагодић који је са Слободом потписао уговор до краја сезоне, уз опцију да га продужи на још двије године.

У дебију на клупи Тузлака ремизирао је на гостовању код Олимпика (3:3), иако је до самог финиша Слобода губила са 1:3, а потом је два пута савладан Широки Бријег, једном у првенству, једном у Купу.

- Четири године Тузла је чекала да Слобода слави у дуелима са Широкобријежанима, а сада смо их у само три дана два пута побиједили, оба пута са 1:0. На данашњи реванш у осмини финала Купа БиХ на "Пецари" идемо са минималном предношћу, али нећемо се бранити. Било би идеално да постигнемо гол, јер нам ривал сигурно неће моћи постићи три поготка, што би аутоматски значило да идемо даље. Биће тешко, али очекујем пролаз - наставио је Јагодић.

Задовољан је што му се остварила жеља да се поново врати на премијерлигашке терене.

- Мојој срећи нема краја када се зна да сам дошао у клуб са дугом и свијетлом традицијом, и који је уз све то још и амбициозан. Тренери прије мене су били Мирослав - Ћиро Блажевић и Хусреф Мусемић, што значи да у Слободи именују кормиларе са именом и реномеом - рекао је Јагодић.

По њему у Слободи је из дана у дан све боље.

- Ситуације се полако нормализује послије неочекиваног одласка из клуба предсједника Азмира Хусића, који је уједно био и главни финансијер. Послије њега "Тушањ" су напустили и четворица стандардних играча Зајко Зеба, Махир Карић, Дамир Мехидић и Алдин Џидић и све је то требало надомјестити. Близу одласка било је још неколико играча, али се све смирило, а због малог фонда играча морао сам да екипи прикључим пет јуниора, а један од њих, Едис Смајић већ је уписао два наступа у првом тиму - изјавио је Јагодић.

Клубом сада управља Радна група на чијем је челу начелник општине Јасмин Имамовић.

- Очекује се да у наредним данима коначно дође до избора новог руководства клуба и да се цјелокупна ситуација врати у нормалу. Вјерујем да ће то бити брзо и да ћемо испунити циљеве Слободе за ову сезону, а то су пласман у Лигу за првака и да се презими у Купу БиХ. Оно што је важно публика се полако враћа на "Тушањ" и очекујем да на нашем наредном домаћем сусрету, односно на мечу 16. кола против лидера Зрињског стадион буде препун - додао је Јагодић.

Тривуновић

Владо Јагодић истиче да му је растанак са Борцем тешко пао, али да је отишао првенствено из професионалних мотива.

- Челници Борца су ме приликом моје оставке питали ко треба да ме наслиједи. Одговорио сам да би било најбоље да то буде неко од мојих дотадашњих сарадника. Драго ми је што је изабран Вуле Тривуновић и што је мој Борац наставио са добрим резултатима. Мјесто му је у Премијер лиги и сигуран сам да ће испунити циљ - истакао је Јагодић.

Крупа и Радник

По ријечима Владе Јагодића резултати једина два клуба из Републике Српске у Премијер лиги нису случајност.

- Крупа је наставила тренд резултатског успона и у елити и показала да се претходних година у овом клубу радило исправно. Радник је и прошле године показао квалитет и наставио у истом ритму иако су већ послије шестог кола остали без тренера Славка Петровића, који је прешао у Жељезничар. Његов насљедник Небојша Милошевић је наставио у ритму. Вјерујем да ће оба ова клуба обезбиједити пласман у Лигу за првака - рекао је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана