Владо Јагодић, нови-стари тренер Борца: Морамо се вратити у Премијер лигу

Дарко Пашагић
Владо Јагодић, нови-стари тренер Борца: Морамо се вратити у Премијер лигу

Бањалука - Нови-стари шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић, који је послије оставке Зорана Драгишића именован за кормилара Бањалучана вјерује да чета са Градског стадиона може експресно вратити у Премијер лигу БиХ.

- Није ми јасно како је могуће да се Борац уопште налази у Првој лиги Републике Српске. То се једноставно није смјело дозволити и вјерујем у експресан повратак у елиту - нагласио је Јагодић у првом обраћању новинарима у четвртом мандату на клупи Борца.

Он ј прошлу сезону почео на клупи Бањалучана, али је смијењен послије шестог кола у којима је освојио шест бодова.

- Вјерујем да тада није дошло до моје смјене да би Борац и данас био премијерлигаш. Међутим, десило се што се десило и сада се клуб што прије мора стабилизовати. Свима је јасно да је клуб лоше стартовао и могу да кажем да ми је жао мог претходника Зорана Драгишића, који је био у мом стручном штабу прошле сезоне, а некада смо били и саиграчи. Нећу да улазим у то да ли је било реално или нереално очекивати да се у прва три-четири кола оствари максималан учинак, али, увијек се на мети прво нађе тренер - наставио је Јагодић.

Искусни стручњак, који је са Борцем 2011. године био шампион БиХ истиче да је сада најважније да се екипа што прије пробуди из апатије у коју је запала послије неочекивано лоших резултата.

- Борац је у овом тренутку рањив и сви виде шансу да нас могу побиједити. Ова два дана пратио сам тренинге екипе. Тренутно имају мањка самопоуздања. Морамо им што прије вратити вјеру у себе, како би кренули са позитивним резултатима - изјавио је Јагодић.

Он не тражи унапријед алиби, али истиче да је остало мало времена до прве утакмице против добојске слоге на Градском стадиону, која је заказана за сутра.

- Морам да признам да би далеко више волио да смо премијерлигаши па да послије овог сусрета иде репрезентативна пауза. Међутим, шта је, ту је. Уходаваћемо се у току и вјерујем да ће то бити на задовољство свих оних, којима је "црвено-плава" боја у срцу - додао је Јагодић.

Драгишић

Директор Борца Стојан Малбашић је нагласио да је Зоран Драгишић из моралних разлога понудио оставку, коју је Управни одбор прихватио.

- Пред почетак првенства план је био да у прва четири кола освојимо свих 12 бодова. Зато је Драгишић понудио оставку, јер је било јасно да је далеко од зацртаног плана. Управни одбор је послије детаљне анализе одлучио да је прихвати и одмах смо се бацили у потрагу за новим тренером, а избор је пао на Владу Јагодића са којим смо потписали уговор на двије године - нагласио је Малбашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана