Vlado Jagodić: Na nišanu Borca Kup i Evropa

Danijel Radujković
Vlado Jagodić: Na nišanu Borca Kup i Evropa

Želim sa Borcem da osvojim Kup BiH, jedini trofej koji mi nedostaje, ali nećemo zapostaviti ni prvenstvo. Želimo da obezbijedimo nastup u Evropi iduće sezone, a dobijanje licence biće nam samo dodatni podstrek i motiv za ostvarenje tog cilja.

Kazao je ovo novi-stari trener Borca Vlado Jagodić uoči prve utakmice otkako je preuzeo klub. On je treći put sjeo na klupu Banjalučana, a prethodna dva puta imao je zapažene rezultate. Jednom je bio šampion, a drugi put je završio kao četvrti i to zbog lošije gol-razlike od trećeplasiranog Sarajeva. Kako je kazao, motiva za nove uspjehe sa "crveno-plavima" ne nedostaje.

- Pored moralnog motiva da pomognem mom klubu u ovoj teškoj situaciji, sportski motiv je da pokušam osvojiti Kup BiH jer je to jedini trofej koji nemam. Naravno, ne predajemo se ni u prvenstvu i neću reći da ćemo ga zapostaviti. Samo nekoliko bodova kasnimo za mjestima koja vode u Evropu i mislim da Borac ni u prvenstvu nije rekao posljednju riječ - kazao je Jagodić.

* GLAS: Koliko ste uspjeli da upoznate ekipu za ovih nekoliko dana od kada ste ponovo u klubu? Imate li nekih nepoznanica?

JAGODIĆ: Iskreno, ono što sam saznao gledajući utakmice i u razgovoru sa Vinkom Marinovićem potvrdilo se da je tačno. To je ekipa koja zajednički diše, koja je kompaktna u svlačionici i koja ima svoje specifičnosti. U prosjeku spada među najmlađe i najbrže u prvenstvu. Gledao sam sve utakmice ove sezone i odlično poznajem igrače. Nema tu nekih velikih nepoznanica. Zadržao sam kompletan stručni štab koji je do sada radio i tako sam stekao uvid u stvari na treningu.

* GLAS: Preuzeli ste tim u poodmakloj fazi sezone i niste uradili pripreme. Koliki je to problem za Vas i da li smatrate da ste u zaostatku za ostalim timovima?

JAGODIĆ: Svjestan sam da je preuzimanje ekipe u ovom dijelu sezone veoma rizično, ali nismo u zaostatku za ostalim timovima. Imam dovoljno iskustva za Premijer ligu, a pogotovo što je riječ o ekipi koja je moja. Pored toga, tim je spreman. Jedino je nepoznato koliko će ekipa izdržati jer nema širinu ukoliko dođe do povreda ključnih igrača ili kartona. Moja prednost je što poznajem odlično i druge ekipe. Bavim se skautiranjem i malo toga me može iznenaditi.

* GLAS: Znamo da je Borac pod Vašim prethodnim vođstvom bio ekipa koja je primala vrlo malo golova, a današnji tim je takođe jedan od najboljih kad je to u pitanju. Da li Vam odgovara njihov dosadašnji stil igre ili ćete nešto mijenjati?

JAGODIĆ: Poslije pet treninga ne mogu ništa radikalno mijenjati, ali želim da unaprijedim neke segmente igre. Očekujem da igrači u nekim situacijama drugačije reaguju i želim da unaprijedim dosadašnji nivo, a biću zadovoljan da zadržim ovaj.

* GLAS: Koje su to stvari koje želite da unaprijedite u nastavku sezone?

JAGODIĆ: Stil igre Borca ove sezone doveo ga je do petog mjesta i polufinala Kupa koje niko nije očekivao. Taj stil sam preferirao u sezoni 2010/11. kada sam predvodio klub i u osam utakmica nismo primili gol. U tom vrijeme smo bili efikasniji i to ću pokušati popraviti da ne strepimo kod rezultata 1:0. Nadam se da ćemo i dalje imati čvrstinu. Imamo najbolji tandem golmana u ligi, kao i dva perspektivna čuvara mreže. Međutim, najvažnije je da ekipa djeluje kompaktno.

* GLAS: Borac će vjerovatno dobiti licencu za evropska takmičenja. Koliko to znači i Vama i igračima da se još više borite za mjesta koja vode u Evropu?

JAGODIĆ: Mnogo mi znači. Bilo bi veoma ružno da prije polufinala Kupa saznamo da ne možemo igrati Evropu. Do sada mi se to dva puta desilo u karijeri, sa Borcem i Čelikom. Međutim, uspio sam da motivišem ekipu jer uvijek gledam sportski motiv. Međutim, ta saznanja mnogo utiču na igrače jer nisu svi istog mentalnog sklopa. Dobijanje licence bi bio dodatni impuls. Borac mora biti perjanica fudbala, ne samo u Srpskoj već i u BiH. Najgore bi bilo da izborimo Evropu na terenu, a da ne možemo igrati. Vjerujem da ćemo dobiti licencu, bio sam kada smo slali dokumentaciju i nadam se da će sve biti kako treba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana