Vladimir Vranješ, rukometaš Tatabanj: Tatabanja ruši poredak u Mađarskoj

Dušan Repija
Vladimir Vranješ, rukometaš Tatabanj: Tatabanja ruši poredak u Mađarskoj

Banjaluka - Rukometaš Vladimir Vranješ produžio je ugovor sa mađarskom Tatabanjom u kojoj će ostati do 2020. godine i sa ovim ambicioznim klubom pokušati da pomrsi račune Vespremu i njegovom bivšem klubu Pik Segedu.

Iskustva iz prve sezone u Tatabanji su samo pozitivna, a iako je imao ugovor na još jednu, odlučio je da za dodatne dvije godine produži boravak. Ukoliko odradi ugovor do kraja, sedam godina će biti stanovnik Mađarske, jer je tri godine proveo u Segedu.

- Stvarno sam prezadovoljan kako se klub razvija i raste iz dana u dan, pa sam želio da budem dio tog procesa. Cijene me u klubu, trener Vladan Matić jedan je od ključnih razloga ovakve odluke, baš kao što su i ambicije. Imali smo odličnu sezonu, a u novoj želimo korak više - rekao je Vranješ.

Taj korak podrazumijeva konačno razbijanje dominantnog dvojca na vrhu tabele. Uz malo sreće to je moglo da se desi i prošle sezone, jer je Tatabanja osvojila treće mjesto u prvenstvu i Kupu Mađarske.

- Pokazali smo da možemo igrati sa najjačim. Sa Segedom smo čak odigrali neriješeno, ali je utakmica ponovljena pa smo nezadovoljni takvom odlukom nastupili bez sedam standardnih prvotimaca i izgubili jedan razlike. Dodatno ćemo se pojačati ovog ljeta, a koliko vidim Seged neće biti previše aktivan na tržištu, tako da mislim da ćemo imati realnu priliku da ih prestignemo. I Vesprem će dosta mijenjati, pa je pitanje kako će to sve posložiti. Bićemo spremni za izazov i borbu na svim frontovima - rekao je Vranješ.

Osim dobrih nastupa na domaćoj sceni, Tatabanja je ispala u četvrtfinalu Kupa EHF od Fukse Berlina. Postoji mogućnost da ovaj klub učestvuje u Ligi šampiona, a ukoliko se to ipak ne dogodi, ambicije će biti visoke u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Tokom inostrane karijere imao je sreću da radi sa vrhunskim stručnjacima, jer ga je u Ademar Leonu trenirao Manolo Kadenas, a u Segedu njegov zemljak Huan Karlos Pastor. 

- Da sam birao, teško da bih mogao bolje izabrati. Mnogo sam naučio od njih dvojice, a sada imam odličnu saradnju sa Matićem. Mlad je stručnjak, vrlo ambiciozan i radi odličan posao - rekao je korpulentni pivot.

Malu packu na sezonu stavio je neuspjeh sa reprezentacijom BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Imali su momci Bilala Šumana sve u svojim rukama, ali su spletom nesrećnih okolnosti ostali bez nastupa u Hrvatskoj.

- Mislim da smo Evro izgubili već u prvom meču u "Skenderiji" protiv Austrije. Kasnije smo značajno podigli nivo igre, ali nije bilo dovoljno. U Austriji smo kontrolisali dobar dio meča, ali nismo uspjeli da izdržimo do kraja, što zbog pada u igri, što zbog zaista čudnih odluka sudija. Nikada se ne žalim na sudije, neću ni ovaj put, pa ću reći da smo sami krivi - zaključio je Vranješ.

Drago mu zbog Borca

Vranješ je cijele sezone pratio i igre kluba u kojem je ponikao, banjalučkog Borca m:tel, a vrlo je srećan što su "crveno-plavi" vratili titulu u svoje vitrine.

- Uspio sam da pogledam i posljednji meč u "Boriku" protiv Konjuha. Nadam se da će nastaviti da rastu, jer je SEHA liga veliki izazov. Potrebno je nekoliko ozbiljnih pojačanja kako bi izbjegli sudbinu klubova iz BiH koji su uvijek na samom začelju tabele u ovom takmičenju - rekao je Vranješ.

Šuman radio i što mu nije posao

Zbog haosa u RS BiH koji je pratio rukometaše BiH tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo novi selektor Bilal Šuman često je morao da radi posao i za koji nije zadužen.

- Nadam se da će se situacija promijeniti osnivanjem novog RS BiH i da će ti ljudi koji su izabrani ispuniti svoje obećanje. Sve bi bilo mnogo lakše kada bi svi radili svoj posao, jer bi selektor i igrači tada razmišljali samo o terenu i rivalima - rekao je Vranješ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana