Vladimir Stanković, rukometaš Sloge: Nismo u Trebinje otišli turistički

Siniša Kotaraš
Vladimir Stanković, rukometaš Sloge: Nismo u Trebinje otišli turistički

Doboj - Najbolji igrač završnog turnira Kupa Republike Srpske Vladimir Stanković sjajno je vodio ekipu Sloge do trofeja namijenjenog pobjedniku ovog takmičenja, a njegove odlične igre u polufinalu protiv Borac m:tela, a onda i u finalu sa Leotarom, nisu prošle nezapaženo. Dobio je pehar za najboljeg pojedinca, a rukometni stručnjaci saglasni su da je on završio u pravim rukama.

- Iskreno, nije nam bilo nimalo lako, ali nismo u Trebinje došli na turističko razgledanje, već da pokažemo da možemo do samog kraja. Protiv Borca smo bili autsajderi, ali smo znali da možemo da se nosimo sa njima. Vidjelo se to i na našim prethodnim utakmicama, gdje smo najveći protivnici bili sami sebi, pa smo gubili već dobijene mečeve. Sada nam se sve to vratilo i naša pobjeda ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje - istakao je crnogorski internacionalac u redovima Dobojlija.

U finalu su za rivala imali domaći Leotar, koji je, nošen podrškom sa tribina, u većem dijelu susreta imao prednost.

- Teško je u dva dana odigrati dva ovako naporna meča, ali smo dali i posljednji atom snage i nagrada je stigla. Bila je kvalitetna utakmica i za očekivati je bilo da se ekipe smjenjuju u vođstvu, sve do samog finiša. Mislim da je prevagu na našu stranu donio jedan od naših najmlađih igrača Dušan Milićević, koji je u tim momentima odigrao izvanrednu odbranu, što je nama omogućilo da postignemo nekoliko lakih golova i riješimo finale u svoju korist - kaže Stanković.

Pred Slogom je već narednog vikenda novo iskušenje, prva utakmica četvrtfinala plej-ofa za prvaka, u kojoj će ugostiti ekipu Konjuha iz Živinica.

- Konjuh je jedna od najboljih ekipa u ligi, sa dvojicom vanserijskih igrača, Adnanom Harmandićem i Muhamedom Toromanovićem. Trijumf u Kupu RS nam je dao dodatni stimulans, pokazali smo da možemo i protiv najjačih i rekao bih da, i pored blage prednosti rivala, od nas sve najviše zavisi. Ako ponovimo pristup i igru kao u ova dva meča u Trebinju, rezultat neće izostati - naglasio je Stanković.

Karijera

Sjajni bek rukometnu karijeru je započeo u Lovćenu, nastavio u inostranstvu, da bi se, na kraju, skrasio u Doboju.

- Ponikao sam u Lovćenu i sa njim osvojio dvije šampionske titule i tri kupa Crne Gore. Poslije sam bio u Ulcinju, bili smo vicešampioni Crne Gore, da bih onda otišao u inostranstvo. U Rumuniji sam igrao dvije godine za Konstancu i tu sam stekao veliko iskustvo. Zbog zakona o stranim igračima morao sam da odem, ali bih volio da se jednog dana tamo vratim. Što se tiče reprezentacije, nastupao sam za mlađe selekcije Crne Gore, a nadam se da bih jednog dana mogao da obučem i dres seniorske selekcije - istakao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana