Vladan Milojević, trener Crvene zvezde: Ako je tata dao, neka sad sin postigne gol

Glas Srpske
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde: Ako je tata dao, neka sad sin postigne gol

Beograd - Pred fudbalerima Crvene zvezde je utakmica decenije jer u goste stiže veliki Arsenal. Susret trećeg kola grupe H na raspredu je večeras od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić", koji će biti ispunjen do posljednjeg mjesta pošto je prodato svih 52.000 ulaznica.

Odličnim partijama ove sezone, koje se poklapaju sa dolaskom trenera Vladana Milojevića, "crveno-bijeli" su vratili vjeru navijača da mogu napraviti novi iskorak na evrosceni nakon deset godina odsustvovanja. Milojević je rekao da se nada da će i sadašnju ekipu pamtiti po dobrom rezultatu protiv Arsenala, kao što se pamti ona iz 1978. godine koja je eliminisala londonski klub u Kupu UEFA.

- Hteli smo baš Arsenal, potrebne su nam takve utakmice, a Zvezdina istorija sigurno ne zaostaje za Arsenalovom. Gledaćemo da im se suprotstavimo na najbolji način, dodatni motiv nije potreban pred punim tribinama - rekao je Milojević.

Posebno ga je obradovalo to što su igrači iz 1978. godine dali podršku njegovim izabranicima prije duela. Rekao je da nisu uvježbavali čuvenu akciju iz Londona kada je Dušan Savić golom u finišu izbacio Arsenal.

- Nismo uvežbavali tu akciju i ne bih da otkrivam šta smo spremili. Ako je tata dao, neka sada postigne gol sin - uz osmijeh je kazao Milojević aludirajući na svog štopera Vujadina Savića.

Arsenal u Beograd stiže sa Mesutom Ezilom, a osim povrijeđenih Škodrana Mustafija, Santija Kazorle, Denija Velbeka i Klauma Čembersa, meč bi mogao da propusti i Aleksis Sančez. Milojević smatra da odsustvo pojedinih standardnih prvotimaca londonskog tima ne znači potcjenjivanje Zvezde.

- Arsenal i Venger nikoga ne potcenjuju, igraju dosta takmičenja, već se drže svoje filozofije. Ne mislim da imaju kombinovan sastav, koji god igrač da izađe na teren, biće deo moćnog tima - kazao je Milojević.

Zbog povreda sigurno neće igrati Nemanja Milić, Rikardinjo i Abraham Frimpong, dok se situacija kada je riječ o oporavku Gelora Kange popravlja.

- Videćemo kakva je situacija u vezi s njim, vuče povredu od Kelna i znaćemo tek pred utakmicu - istakao je Milojević.

Milijaš ne želi bod

Još od trijumfa nad Romom 2005. godine Zvezda ne zna za pobjedu nad velikim evropskim klubom i svi u klubu se nadaju da će uspjeti da dođu barem do boda, ali ne i jedan igrač.

- Ne bih unapred prihvatio bod iako bi nam značio. Ne igramo na remi, ne želimo da izgubimo nadu u pobedu, mislim da većina saigrača tako razmišlja. Imamo šansu da se suprotstavimo velikom rivalu i budemo deo spektakla - rekao je kapiten Zvezde Nenad Milijaš koji je u dresu Vulverhemptona igrao protiv Arsenala.

Grupa H

1. Arsenal 2        2        0        0        7:3     6

2. C. zvezda          2        1        1        0        2:1     4

3. BATE     2        0        1        1        3:5     1

4. Keln       2        0        0        2        1:4     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana