Владан Милојевић, тренер Црвене звезде: Ако је тата дао, нека сад син постигне гол

Глас Српске
Владан Милојевић, тренер Црвене звезде: Ако је тата дао, нека сад син постигне гол

Београд - Пред фудбалерима Црвене звезде је утакмица деценије јер у госте стиже велики Арсенал. Сусрет трећег кола групе Х на распреду је вечерас од 19 часова на стадиону "Рајко Митић", који ће бити испуњен до посљедњег мјеста пошто је продато свих 52.000 улазница.

Одличним партијама ове сезоне, које се поклапају са доласком тренера Владана Милојевића, "црвено-бијели" су вратили вјеру навијача да могу направити нови искорак на евросцени након десет година одсуствовања. Милојевић је рекао да се нада да ће и садашњу екипу памтити по добром резултату против Арсенала, као што се памти она из 1978. године која је елиминисала лондонски клуб у Купу УЕФА.

- Хтели смо баш Арсенал, потребне су нам такве утакмице, а Звездина историја сигурно не заостаје за Арсеналовом. Гледаћемо да им се супротставимо на најбољи начин, додатни мотив није потребан пред пуним трибинама - рекао је Милојевић.

Посебно га је обрадовало то што су играчи из 1978. године дали подршку његовим изабраницима прије дуела. Рекао је да нису увјежбавали чувену акцију из Лондона када је Душан Савић голом у финишу избацио Арсенал.

- Нисмо увежбавали ту акцију и не бих да откривам шта смо спремили. Ако је тата дао, нека сада постигне гол син - уз осмијех је казао Милојевић алудирајући на свог штопера Вујадина Савића.

Арсенал у Београд стиже са Месутом Езилом, а осим повријеђених Шкодрана Мустафија, Сантија Казорле, Денија Велбека и Клаума Чемберса, меч би могао да пропусти и Алексис Санчез. Милојевић сматра да одсуство појединих стандардних првотимаца лондонског тима не значи потцјењивање Звезде.

- Арсенал и Венгер никога не потцењују, играју доста такмичења, већ се држе своје филозофије. Не мислим да имају комбинован састав, који год играч да изађе на терен, биће део моћног тима - казао је Милојевић.

Због повреда сигурно неће играти Немања Милић, Рикардињо и Абрахам Фримпонг, док се ситуација када је ријеч о опоравку Гелора Канге поправља.

- Видећемо каква је ситуација у вези с њим, вуче повреду од Келна и знаћемо тек пред утакмицу - истакао је Милојевић.

Милијаш не жели бод

Још од тријумфа над Ромом 2005. године Звезда не зна за побједу над великим европским клубом и сви у клубу се надају да ће успјети да дођу барем до бода, али не и један играч.

- Не бих унапред прихватио бод иако би нам значио. Не играмо на реми, не желимо да изгубимо наду у победу, мислим да већина саиграча тако размишља. Имамо шансу да се супротставимо великом ривалу и будемо део спектакла - рекао је капитен Звезде Ненад Милијаш који је у дресу Вулверхемптона играо против Арсенала.

Група Х

1. Арсенал 2        2        0        0        7:3     6

2. Ц. звезда          2        1        1        0        2:1     4

3. БАТЕ     2        0        1        1        3:5     1

4. Келн       2        0        0        2        1:4     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана