Владан Даниловић, фудбалер Борца: Одлазак у Олимпију био би искорак

Данијел Радујковић
Владан Даниловић, фудбалер Борца: Одлазак у Олимпију био би искорак

Бањалука - Тренер Борца Игор Јанковић у идућој полусезони очигледно ће морати тражити друга рјешења у везном реду, пошто је одлазак младог Владана Даниловића практично готова ствар, а у наредним данима трансфер би требало да буде потврђен.

Словеначка Олимпија је загризла за перспективног фудбалера и како ствари стоје, само је питање тренутка када ће Даниловић кренути пут Љубљане. Млади фудбалер из Фоче тренутно се налази на припремама у Медулину са остатком екипе Борца, али није био у саставу ни за један пријатељски меч. Иако се појавила информација да је већ отишао пут Љубљане, он је ипак опрезан.

- Чуо сам да постоји шанса да одем у Олимпију, али још сам играч Борца и потпуно сам посвећен тренинзима. Наравно, одлазак у иностранство био би велики корак у каријери и врло сам срећан што се клубови интересују за мене. Била би то велика шанса за напредак. Ако останем у Борцу борићемо се за шесто мјесто. Одлично радимо и све смо уигранији. Уз овакав труд и ангажман као на припремама мислим да имамо одличне шансе за жељезни резултат - истакао је Даниловић.

Без њега у тиму Борац је пружао добре партије на Арена купу, али је након двије побједе изгубио од Интера из Запрешића са 0:2. Због тога неће играти у финалу овог турнира, већ ће се у сриједу борити за треће мјесто.

- Нисмо искористили своје прилике и Интер је заслужено славио. Трудићемо се да исправимо грешке у наредном периоду, да се не би понављале у првенству. То је оно главно, на оваквим турнира се могу толерисати. Јако сам задовољан досадашњим дијелом припрема као и играчима. Ради се добро и све што смо планирали за овај дио урадили смо. Играчи озбиљно схватају обавезе, тренинг и утакмицу - истакао је Јанковић.

Треба рећи да би његова екипа ускоро требало да буде јача за новог нападача, којег Управа покушава ангажовати већ неко вријеме.

Припреме злата вриједне

Одлазак на припреме у Медулин велика је ствар за играче Борца, а поготово за тренера Игора Јанковића који има све услове да добро ради и искристалише тим.

- Услови су врхунски, како од хотела тако и терена за рад. У хотелу имам све што је потребно за добар опоравак играча, а вријеме је супер и нема буре. Врло је битно у овом периоду бити са играчима константно, јер имаш довољно времена и за индивидуалне разговоре, а и њима је битно да имају квалитетан оброк, суплементацију, опоравак и тренинг - рекао је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана