Vlada Srpske dala Borcu 40.000 maraka

M. Z.
Vlada Srpske dala Borcu 40.000 maraka

Banjaluka - Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o potrebi finansiranja aktivnosti Fudbalskog kluba Borac Banjaluka, kojem je doznačila 40.000 maraka.

- Zadužuje se Ministarstvo finansija da obezbijedi finansijska sredstva u iznosu od 40.000,00 KM za finansiranje Fudbalskog kluba Borac Banjaluka. Za realizaciju zaključka zadužuje se Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo finansija - navodi se u saopštenju Vlade RS.

Predsjednik Borca Draško Ilić pozdravio je odluku Vlade RS da im budu dodijeljena sredstva.

- Finansijska sredstva koja ćemo dobiti iskoristićemo za sanaciju stadiona da bismo ispunili uslove za odigravanje prijateljske utakmice sa Crvenom zvezdom 10. oktobra, ali i protiv drugih kluba iz regiona. Još ranije smo se obratili Vladi Srpske i Ministarstvu za porodicu, omladinu i sport za pomoć koja nam je sada doznačena, mada u daleko manjem iznosu od onog koji smo tražili. Stadion se nalazi u dosta lošem stanju, pošto niko u njega godinama nije uložio ni marku. Potrebno je da se sanira ograda, krov nad zapadnom tribinom, koji prokišnjava na onaj dio gdje nam se nalazi sva tehnika. Uz to moraćemo da zamijenimo dio trave pred golovima, koja je propala, iako je nedavno renovirana, kao i odvodne kanale pored samog terena. Vjerujem da će radovi uskoro početi i da će biti završeni na vrijeme - izjavio je Ilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana