Вјечити рицвали за дан без тренера

Дарко Пашагић
Вјечити рицвали за дан без тренера

Сарајево - Два искусна стручњака у истом дану остала су без посла - Славко Петровић прије сусрета првог кола, а само неколико часова касније и Мехмед Јањош послије меча прве првенствене рунде.

Првом је уручен отказ у Жељезничару који му се дуго спремао, а стратег Сарајева послије пораза на старту од актуелног шампиона Зрињског пред домаћом публиком одлучио је да поднесе оставку.

Никада се у историји два, можда и највећа клуба у БиХ није десило да у истом дану остану без тренера, а још је поразније што се то десило практично на старту шампионата.

Петровића је одмах замијенио Адмир Аџем, који је синоћ имао прилику да у посљедњем мечу првог кола са ГОШК-ом пред домаћом публиком успјешно започне мисију у "плавом" табору, а искусни стручњак из Србије огорчен је оним што се десило.

- Изненађен сам и дубоко разочаран оним што се десило, јер нисам очекивао отказ. Одлазим чистог образа, као што сам и дошао. Испунио сам оно што се од мене очекивало. На мом првом разговору као циљ у прошлом првенству ми је дато да се пласирамо на европску сцену, а онда пролазак у друго коло квалификација. И један и други је остварен - нагласио је Петровић за сарајевске медије.

Он је истакао да не жели да блати клуб, али да ова одлука челника Жељезничара има позадину.

- Сви они који су учествовали у овој одлуци знају зашто су је донијели и нека им је на част. Враћам се у Београд, све у Њемачкој сам продао и живјећу тамо гдје сам рођен. За са ми је важно да се добро одморим, јер ми је све постао веома бљутаво - додао је Петровић.

Јањошу је тешко пао пораз од Зрињског (1:2) и одлучио је да се повуче.

- Драго ми је што је управа имала разумијевања за моју оставку, јер је то била моја морална обавеза. Сарајево не може бити ничији талац, па ни мој. Једноставно је потребно да дође неко други, размрда екипу. Сарајево има јако добар тим и може пуно тога направити. Не излазим са "Кошева" само своје мјесто са тренерске клупе пребацујем близу семафора, на источној трибини одакле ћу бодрити и навијати за своје Сарајево на свакој утакмици - рекао је Јањош за сарајевске медије.

Старчевић

Још се нагађа ко би могао постати тренер Сарајева, а за сада се спомињу три имена. То су тренер Крупе Слободан Старчевић, Хусреф Мусемић, који је не тако давно са доста успјеха водио "бордо" тим, те бивши тренер Челика Недим Јусуфбеговић.

- То су све обична наклапања и нико из Сарајева није контактирао са мном. Имам уговор са Крупом и остајем на клупи бањалучког премијерлигаша - кратко је рекао Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана