Visoke ambicije odbojkašica Banjaluka Voleja: Sa Bašićem ni Evropa nije daleko

Siniša Kotaraš
Visoke ambicije odbojkašica Banjaluka Voleja: Sa Bašićem ni Evropa nije daleko

Banjaluka - Univerzitetski odbojkaški klub Banjaluka Volej predstavio je veoma ambiciozan plan za proljetni dio sezone 2018/19, a svakako da je njegov najprivlačniji dio izlazak u Evropu kako bi na taj način bilo obilježeno deset godina od njegovog nastajanja.

U tu svrhu, čelnici kluba su angažovali najpoznatije ime banjalučke odbojke, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Veljka Bašića, koji je imenovan za stručnog konsultanta u stručnom štabu. U pitanju je nekadašnji prvotimac banjalučkog “Rudija Čajavca” i Mladosti iz Zagreba, sa 200 nastupa za reprezentaciju Jugoslavije i izuzetno bogatom međunarodnom igračkom i trenerskom karijerom, a koji je trenutno selektor reprezentacije Crne Gore sa kojom se plasirao na predstojeće Evropsko prvenstvo. U klubu smatraju da s njim mogu da ostvare sve zacrtane ciljeve, a i sam Bašić kaže da je prijatno iznenađen onim što je vidio, te da postoje realne šanse da ambicije budu ispunjene.

- Izuzetno mi je drago što sam ovdje. Nakon prvih kontakata sa ljudima iz kluba vidio sam da postoji lijepa priča i strategija da se banjalučka odbojka digne na mnogo viši nivo. Daću sve od sebe da završimo ono što su ovdje započeli prije deset godina - istakao je Bašić.

On smatra da nije daleko dan kada će Banjaluka Volej stići do evropske scene.

- Ekipa ima perspektivu, a posebno mi je drago što odbojku trenira i dosta djece. Postoji dobra organizacija i mislim da ovaj klub uskoro može igrati u Evropi. Moje iskustvo, ali i struktura kluba, uz ono što sam vidio na treninzima i utakmicama, dozvoljavaju mi da imam visoko mišljenje o ovom pitanju - rekao je Bašić.

Na osnovu bogatog iskustva stečenog kroz godine rada u inostranstvu, ističe kako je osnovna razlika između ovdašnje odbojke i one evropske u finansijama.

- Sadašnja ekipa sa jednim ili dva pojačanja može da konkuriše za Evropu. Ne, doduše, za Ligu šampiona, ali neko lakše takmičenje da. Bitno je samo da se napravi iskorak - zaključio je Bašić.

Direktor Banjaluka Voleja Duško Ovuka naglasio je kako je rezultatski cilj plasman u tri finala ove sezone.

- Jedan smo već ostvarili, a to je finale Kupa RS, u kojem smo, nažalost, poraženi od Bimal Jedinstva. Drugi je da izborimo finale Kupa BiH, a i tu smo na korak od ostvarenja jer smo se, zajedno sa Brčankama, plasirali na završni turnir. I na kraju, treće finale je ono u plej-ofu i nadam se da ćemo i za treći trofej igrati protiv Jedinstva - podvukao je Ovuka.

Banjalučanke su odavno u trenažnom procesu, a drugi dio sezone startuje već ovog vikenda kada Banjaluka Volej gostuje u Gacku.

- Očekuje nas teško gostovanje, ali se ne bojimo. Ekipu Gacka smo u Banjaluci savladali sa maksimalnih 3:0 i vjerujem, bez obzira na to što su se one pojačale, kako naša pobjeda neće doći u pitanje - naglasila je kapiten Banjaluka Voleja Vesna Crnčević.

Promocija kalendara

Na druženju sa novinarima UOK Banjaluka Volej je predstavio i jedinstveni ilustrovani kalendar koji je nastao u saradnji sa kreativnom agencijom “Plej tim”. Ilustracije za kalendar, koji je štampan u tri različita formata, kreirala je Milica Čvokić, a njima su na krajnje simpatičan način, kroz karikature, predstavljene prvotimke i članovi stručnog štaba Banjaluka Voleja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana