Винко Мариновић, шеф стручног штаба Борца: Нападачи највећи проблем

Дарко Пашагић
Винко Мариновић, шеф стручног штаба Борца: Нападачи највећи проблем

Бањалука - Највећи проблем Борца је што у овом тренутку нема изразитог шпиц играча, који би у тандему са Јоцом Стокићем решетао противничке мреже.

Изјавио је ово три дана прије почетка Премијер лиге БиХ шеф стручног штаба бањалучког Борца Винко Мариновић.

- Током припрема се видјело да имамо великих проблема са реализацијом и да је за постизање голова био расположен једино Јоцо Стокић. Надам се да ће када почне првенство фудбалери подјестити нишанске справе. У наредним данима треба да нам се прикључи један нападач, чије име  у овом тренутку не би да откривам. Очекујем да се брзо уклопи у екипу, али и да са њим наш тим добије на убојитости - нагласио је Мариновић.

Послије четири стартне побједе у контролним утакмицама, Бањалучани су ремизирали (0:0) са Слободом из Новог Града, а потом су у генералној провјери поражени од новог руског премијерлигаша Уфе.

- Наравно да је лијепо када се побјеђује у пријатељским утакмицама, али оне не дају баш праву слику вриједности екипе, јер искључиво служе за уигравање екипе. Ипак, све у свему можемо бити задовољни урађеним - наставио је Мариновић.

Екипа је у односу на прошлу годину претпрјела доста промјена, али младог стручњака то не оптерећује баш много.

- Напустило нас је 14 играча, дошло 15 фудбалера, тако да нам је током припрема првенствени циљ био да уиграмо екипу, која је у односу на прошлу годину млађа. Зато је у овом тренутку тешко рећи да ли је екипа квалитетнија у односу на прошлу сезону - рекао је Мариновић.

На премијери "црвено-плаве" очекује тешко гостовање у Бијељини, гдје ће у суботу играти против Младости из Велике Обарске.

- Остали су нам велики дужници из другог дијела прошлог првенства, када су нас надиграли на Градском стадиону и заслужено побиједили. Ријеч је о веома озбиљној екипи, која се не смије потцијенити, али са којом се можемо равноправно носити. Проблем ће нам бити неиграње Александра Субића због црвеног картона из прошлог првенства, док је наступа Стефана Савића због повреде скочног зглоба неизвјестан. Борислав Пилиповић се опоравио од повреде мишића и биће на располагању за овај сусрет у коме можемо до бодова - додао је Мариновић.

Сертификат

Посљедње појачање Бањалучана је Милош Жеравица а његов наступ у првом колу првенства је неизвјестан.

- Још увијек није стигао сертификат из Фудбалског савеза Србије, али вјерујем да ће доћи на вријеме и да ће Жеравица бити на располагању тренеру Мариновићу за меч у Бијељини против Младости из Велике Обарске - нагласио је директор Борца Роберт Зрилић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана