Vilijamsa pregledi dijele od Igokee

Milan Zubović
Vilijamsa pregledi dijele od Igokee

Laktaši - Američki košarkaš Latavijus Vilijams stigao je u Igokeu gdje je trenutno na probi i ukoliko prođe medicinsku kontrolu kao i fizičke testiranja sa njim će biti potpisan ugovor do kraja sezone.

On može da igra na pozicijama krilnog centra ili centra, a prošlu sezonu proveo je u Valensiji za koju je odigrao deset mečeva uz prilično skromne brojke. Ipak, prije prethodne sezone u kojoj je imao problema sa povredom, dvije godine je bio član Uniksa za koji je igrao vrlo uspješno.

- Ukoliko prođe sve testove sa njim ćemo potpisati ugovor do kraja sezone. Ništa ne smijemo prepustiti slučaju i testiranja ćemo obaviti pažljivo kod doktora Aleksandra Jakovljevića da nam se ne desi propust kao sa Orlandom Džonsonom čije koljeno nije moglo da izdrži fizičke napore - izjavio je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Vilijams je bio 48. pik na NBA draftu 2010. godine kada ga je izabrao Majami kao člana Talse Seventisiksersa koja je nastupala u Razvojnoj ligi, ali je odmah proslijeđen Oklahomi. Njegova porodica savjetovala mu je da izabere taj tim umjesto ponude koju je imao iz Kine pa je ostao u Razvojnoj ligi, ali nikada nije debitovao u najjačoj ligi svijeta. Pokušavao je 2010. da se kroz Ljetnju NBA ligu izbori za ugovor u Oklahomi, ali nije uspio da bi iduće godine postao član Huventuda. To mu je bila sezona za pamćenje jer je bio proglašen Zvijezdom u usponu ACB lige dok je dobio i priznanje za najspektakularnijeg košarkaša. Jula 2012. ponovo se okušao u Ljetnjoj ligi igrajući za Oklahomu, ali opet je bilo bezuspješno da bi imao izlet u Dominikanskoj Republici, a potom kratko bio i u Babmergu. Španija mu je ponovo bila suđena u postao je član Sevilje gdje je odradio sezonu do kraja. Iduću sezonu započeo je u istom klubu, ali nije dočekao njen kraj jer je dobio otkaz da bi potom stigao u dominikanski Metros. Novi dolazak u Španiju desio se krajem avgusta 2014. kada je potpisao ugovor sa Bilbaom, da tokom ljeta iduće godine stigao je u Vakeros de Bajamon iz Portorika.

Ništa od bekova

Uprava Igokee i dalje traži rješenja na bekovskim pozicijama, ali za sada neuspješno. Idući meč u ABA ligi Igkoea će igrati u petak od 20 časova na svom terenu protiv FMP-a. Oba tima ostvarila su isti skor do sada pa imaju po dva trijumfa i tri poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana