Вицо Зељковић, Члан управе Борца: Потписи данас, плате до 10. фебруара

Душан Репија
Вицо Зељковић, Члан управе Борца: Потписи данас, плате до 10. фебруара

Бањалука - Послије прозивке и медицинских тестова у претходна два дана, фудбалери Борца данас би први пут требало да истрче на помоћни терен и званично почну поход на шампионску титулу Републике Српске и повратак у Премијер лигу.

Иако је снијег јуче у поподневним часовима готово у потпуности уклоњен са још незавршеног терена са вјештачком подлогом, али то, нажалост, нису једини проблеми са којим се сусрећу Бањалучани. Играчи са којима је усмено договорена сарадња о повратку на Градски стадион још нису потписали уговоре иако су према најавама челника клуба то требало да ураде још прошле седмице. Стога постоји реална опасност да неко од петорке Бојан Пузигаћа, Бранко Ојданић, Синиша Дујаковић, Илија Даниловић и Петар Кунић у том ишчекивању добије понуду других клубова и одлуче да оду на другу страну. Како сазнајемо, према неким од фудбалера постоје дуговања из периода када су носили "црвено-плави" дрес па је и свођење тих рачуна један од услова за потписе уговора. Члан управе клуба Вицо Зељковић спушта лопту на земљу и увјерава да ће сви фудбалери данас потписати уговоре.

- Они су наши играчи 100 одсто, све је договорено и остаје само да потпишу. Данас ћемо потписати уговор са већином њих, а још чекамо да Кунић добије папире из Новог Пазара - рекао је Зељковић.

Други проблем су дуговања према играчима и радној заједници. Иако је управа Борца на растанку послије завршетка првог дијела сезоне обећала фудбалерима исплату свих заосталих дуговања до краја 2016. године, то се није десило, а нови рок је 10. фебруар.

- Не бјежимо од дугова. Много тога смо наслиједили и молим за разумијевање, али ћемо три заостале плате и јануарску уплатити до 10. фебруара - нагласио је Зељковић.

Слична ситуација је и са запосленим у клубу, који потражују пет мјесечних зарада.

Требиње

Тренер Борца Вуле Тривуновић планирао је да цијеле припреме обави у Бањалуци, али уколико то временски услови не дозволе, постоји могућност да се експедиција "црвено-плавих" на десет дана пресели у Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана