Veterani bivšeg šampiona Evrope priredili spektakl u Lijevču

Milan Vujić
Veterani bivšeg šampiona Evrope priredili spektakl u Lijevču

Gradiška - Više od 400 navijača došlo je da pozdravi legendarne zvijezde Crvene zvezde koji su došli na poziv prijatelja iz Fudbalskog kluba Lijevče.

U Novoj Topoli bio je pravi praznik, a ostaće zapisano da su nekada velike zvijezde svjetskog i evropskog fudbala slavile sa 3:0. Dvostruki strijelac bio je Milan Đaković, a jednom je mrežu domaćih pogodio Vladimir Tintor. Bez obzira na to što su neki od njih ušli u sedmu, a većina u šestu i petu deceniju života, pokazali su klasu. Bojan Ratković, Branko Nikolić, Vladan Bijegović, Slaviša Čula, Goran Đukić, Dragan Stevović, Marijan Marković, Zdravko Borovica, Milan Kovačević, Vladimir Tintor, Zoran Nikolić, Danilo Mandić, Zoran Mandić, Branislav Dujaković, Milan Đaković i Aleksandra Petrović opravdali su onu staru fudbalsku "forma je prolazna, a klasa vječna". Legendarni Zvezdin igrač Zdravko Borovica kaže da mu je veliko srce svaki put kada dolazi u Republiku Srpsku.

- Dolazim često i imam dosta prijatelja u Banjaluci, Bijeljini i ostalim gradovima. Ovo je zaista poseban osjećaj, posebno za ljude sa ovih prostora koji nas uvek lepo dočekaju - rekao je Borovica.

Gledaoci su bili uskraćeni za majstorije Jovana Kuleta Aćimovića, ali je on goste predvodio sa klupe, dok je iz istog razloga utakmicu propustio i Miloš Šestić.

- Žao mi je što nisam mogao da zaigram iz zdravstvenih razloga, jer je zdravlje preče od svega ostaloga, ali se nadam da smo našim prijateljima pripremili spektakl za pamćenje - istakao je Šestić.

Veteran Lijevča i jedan od organizatora susreta Siniša Barać istakao je da je osjećaj predivan, što dokazuje i veliki broj prisutnih na tribinama.

- Zahvalio bih svima koji su pomogli da organizujemo ovaj spektakl - rekao je Barać.

Nakon utakmice organizovano je i čuveno "treće poluvrijeme".

Zvezdini eksponati

Zoran Đokić iz Banjaluke već decenijama prati Crvenu zvezdu i jedan je od rijetkih koji ima pravi mali muzej dresova ovog kluba.

- Zaista je lijep osjećaj doći i kao nekad gledati te igrače koji su još u zavidnoj formi. I to je upravo kao i ona stara izreka "sve je prolazno, samo je Zvezda vječna" - rekao je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana