Velimir Stjepanović: Bureka i ćevapa nema u Dubaiju

Dušan Repija
Velimir Stjepanović: Bureka i ćevapa nema u Dubaiju

Banjaluka - Kada sam u Dubaiju i u punom treningu, imam strog režim ishrane i ne smijem ni da pomislim na burek i ćevape koje jedem kada dođem u Srbiju ili Republiku Srpsku.

Rekao je ovo najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović, koji će u subotu i nedjelju biti promotor i takmičar na osmom plivačkom mitingu "Banjaluka open 2015". Dvostruki evropski prvak na 200 i 400 metara slobodno i bronzani sa Svjetskog prvenstva na 400 slobodno, rođen je u Abu Dabiju 1993. godine, ali je porijeklom iz sela Čengić kod Bijeljine.

- Stvarno mi najviše nedostaje hrana, a ovdje mogu malo da se opustim. Što se tiče ostalog, život je generalno isti, samo je ovdje ljepše, svjež je vazduh, idealno vrijeme za šetnju, što u Dubaiju nije moguće, jer je temperatura često viša od 40 stepeni - rekao je Stjepanović.

Sjajni plivač prvi put je u Banjaluci i ima samo riječi hvale za domaćina i Gradski olimpijski bazen.

- Stvarno je super i prije nego što sam došao čuo sam mnogo lijepih riječi o bazenu, a sada kada sam ga isprobao, u to sam se i uvjerio. Rekao bih da je mnogo bolji od onog na kojem ja treniram u Dubaiju. Mislim da će biti odličan miting i da ću isplivati dobra vremena, s obzirom na to u kojoj sam fazi priprema za Svjetsko prvenstvo u Kazanju koje se održava početkom avgusta - naglasio je Stjepanović.

Iako je svjetska smotra važna za Stjepanovića, glavni cilj ostaju Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

- Ako napravim dobar rezultat, to će biti bonus, ako ne, nastavljam sa još jačim treninzima i pripremama za Rio. Neće biti kraj svijeta ako ne osvojim medalju. Sve sam podredio idućoj godini - rekao je Stjepanović.

Legitimni nasljednik Milorada Čavića duhovito je odgovorio šta mu je najveći san i želja.

- Velika je čast da me porede sa Čavićem. Znamo da on ima srebro sa Olimpijskih igara, ali ja hoću da bude malo bolji, samo dvije stotinke i da osvojim zlato. Uvijek idem na zlato, prije takmičenja me ne zanimaju druga i treća mjesta - zaključio je samouvjereni momak.

 

Deda Velimir

Poslije svakog Stjepanovićevog uspjeha u centru pažnje medija je i njegov najvatreniji navijač, deda Velimir, koji živi u rodnom selu nadomak Bijeljine.

- Volio bih da češće dolazim, ali mi obaveze ne dopuštaju. Sada kada prođe Svjetsko prvenstvo od 2. do 9. avgusta, već 15. avgusta moram da se vratim u Dubai i da počnem da treniram. Imaću samo pet dana za odmor, a za to vrijeme moram da dođem u Srbiju, obavim olimpijski pregled, pa mi ostane samo dan ili dva da odem u rodno mjesto mojih roditelja - rekao je Stjepanović.

 

Odmor

Kada je u jeku priprema kao sada, Stjepanović nema vremena ni za šta osim za trening.

- Tokom priprema imam vremena samo da spavam šest časova. Ustajem u pet, odlazim na trening i tako svaki dan. Kada uhvatim malo slobodnog vremena, bukvalno ne radim ništa, jedem šta hoću i odmaram se koliko mi je volja - rekao je Stjepanović.

 

Uvijek za Srbiju

Iako je rođen i odrastao u UAE, nikada nije imao dilemu za koju državu želi da nastupa.

- Uvijek sam htio da plivam za Srbiju, nisam nikada ni mislio da plivam za nekog drugog i to će uvijek da bude tako - rekao je Stjepanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana