Ве­ли­мир Сом­бо­лац: Ре­пре­зен­та­ци­ја ни­је ни­шта но­во

Ду­брав­ко Цураћ
Ве­ли­мир Сом­бо­лац: Ре­пре­зен­та­ци­ја ни­је ни­шта но­во

БAЊA ЛУ­КA - Ре­пре­зен­та­ци­ја Ре­пу­бли­ке Српске и меч са мла­дом се­ле­кци­јом Срби­је 19. но­вем­бра у посљедње ври­је­ме на­ла­зи се у цен­тру пажње ја­внос­ти. Ме­ђу­тим, ни­ка­ко не тре­ба за­бо­ра­ви­ти прет­хо­дне ме­че­ве се­ле­кци­је ко­ју је са клу­пе пре­дво­дио Ве­ли­мир Сом­бо­лац.

- Ре­пре­зен­та­ци­ја Ре­пу­бли­ке Српске пос­то­ји од осни­вања на­шег Фу­дбал­ског са­ве­за и не ви­дим ра­злог за­што по­је­ди­ни људи по­ку­ша­ва­ју са­да да од то­га пра­ве сен­за­ци­ју би­ло ко­је врсте. Игра­ли смо мно­го ре­ви­јал­них су­сре­та, а по­се­бно би ис­та­као гос­то­вање у Њема­чкој гдје смо нас­ту­па­ли у дре­со­ви­ма на­ше Ре­пу­бли­ке и би­ли њени пред­ста­вни­ци про­тив ама­те­ра Ба­јер­на ко­је је са клу­пе пре­дво­дио ле­ген­дар­ни Герд Ми­лер. И при­је смо по­ку­ша­ва­ли да нас­ту­па­мо ши­ром Евро­пе, али је­днос­та­вно ни­смо има­ли пра­ву по­дршку и све се за­врша­ва­ло на пра­зним при­ча­ма - ре­као је Сом­бо­лац.

Пре­ма њего­вим ри­је­чи­ма, док је ра­дио ка се­ле­ктор њего­ве иде­је ни­су на­ила­зи­ле на ра­зу­ми­је­вање:

- Си­гур­но да је до­бро да се ре­пре­зен­та­ци­ја што ви­ше сас­та­је и да игра ута­кми­це. Док сам био у бх. са­ве­зу мо­ја иде­ја да Фе­де­ра­ци­ја има сво­ју се­ле­кци­ју а ми сво­ју и да ме­ђу­со­бно од­мје­ра­ва­мо сна­ге, ни­ка­да ни­је про­шла. Људи из дру­гог ен­ти­те­та на че­лу са Aхме­том Па­ша­ли­ћем о то­ме ни­су жељели ни да чу­ју, иако је је­ди­ни циљ то­га би­ло ства­рање ква­ли­те­тне за­је­дни­чке се­ле­кци­је.

Да је ко­јим слу­ча­јем са­да се­ле­ктор Сом­бо­лац би у дре­су Српске же­лио ви­дје­ти и игра­че ко­ји нас­ту­па­ју у инос­тран­ству:

- За­ис­та има ве­ли­ки број фу­дба­ле­ра ко­је бих са­да по­звао. При­је свих, то су Са­во Ми­ло­ше­вић, Звјез­дан Ми­си­мо­вић, Огњен Ко­ро­ман, Мар­ко Ма­рин... Си­гур­но да би то би­ла ре­пре­зен­та­ци­ја ко­ја би се мо­гла но­си­ти не са­мо са Срби­јом већ и са се­ле­кци­ја­ма ко­је се на­ла­зе у врху европ­ског фу­дба­ла.

Што се ти­че бх. ре­пре­зен­та­ци­је, он ни­је си­гу­ран да ће Ми­ро­слав Бла­же­вић ус­пје­ти ос­тва­ри­ти сво­је за­ми­сли.

- Ћи­ро јес­те ве­ли­ки стручњак али сумњам да ће ус­пје­ти не­што на­пра­ви­ти са ре­пре­зен­та­ци­јом. Ли­чно ми­сли­ма да ће на­ићи на дес­тру­кци­је из ФС БиХ. Сви та­мо ко­ји се на­ла­зе је­дно при­ча­ју ка­да су за­је­дно, дру­го пре­но­се ја­внос­ти и то ће Бла­же­ви­ћу би­ти нај­ве­ћи про­блем - закључио је Ве­ли­мир Сом­бо­лац. 

Ве­ли­мир Стој­нић

Први са­ра­дник Сом­бол­ца на клу­пи се­ле­кци­је Ре­пу­бли­ке Српске био је Ве­ли­мир Стој­нић.

- За­ис­та смо Стој­нић и ја сјај­но са­ра­ђи­ва­ли. Дра­го ми је што он и даље свој по­сао обавља ус­пје­шно и то се ра­ди о је­дном од нај­бољих фу­дбал­ских стручњака на овим прос­то­ри­ма - ре­као је Сом­бо­лац. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана