Veliki motiv glavni adut Borca

Dušan Repija
Veliki motiv glavni adut Borca

Bukurešt - Veliki motiv glavni je adut rukometaša Borac m:tela pred subotnji meč četvrtfinala Čelendž kupa protiv favorizovanog i realno kvalitetnijeg CSM Bukurešta (16.30 časova).

Banjalučani su u petak poslije podne stigli u prestonicu Rumunije, gdje su naveče osjetili parket “Polivalentne dvorane”, kako se zove dom klubova ovog sportskog društva. Bez obzira na umor od puta, zgusnut raspored i snagu rivala, Banjalučani su optimisti da mogu da naprave solidan rezultat pred revanš u “Boriku”. Recept za takvo nešto trebalo bi da budu čvrsta odbrana i brza igra u napadu, sa dosta kretanja bez lopte, pošto Bukurešt ima vrlo visoke i jake defanzivce, a, samim tim, i nešto sporije. S obzirom na to da većina prvotimaca Borca nema mnogo iskustva igranja ovakvih utakmica, važan će biti uticaj Bojana Ljubišića i Dejana Unčanina. Prvi je vjerovatno najistaknutiji pojedinac ove sezone, a, kao po pravilu, najraspoloženiji je onda kada je najvažnije, dok se za još iskusnijeg Unčanina može reći sve isto, samo kada je u pitanju igra u napadu.

- Svjesni smo da je protivnik vrlo jak i opasan, sastavljen od stvarno kvalitetnih i iskusnih igrača, ali nema predaje. Daćemo sve od sebe da izborimo što povoljniji rezultat kako bismo se ipak mi pitali u revanšu pred našim navijačima - rekao je Unčanin.

Rumuni su prava legija stranaca jer imaju igrače iz osam različitih zemalja, uključujući i dvojicu Brazilaca, koji su bili pozitivno iznenađenje na minulom Svjetskom prvenstvu. Srednji bek Enrike Tešeira i pivot Rikardo Pozer najveće su prijetnje u napadu uz drugog srednjeg beka, naturalizovanog Španca Aleksandera Tijumanceva. Baš kao i Borac, i Rumuni su imali vrlo zgusnut raspored u prethodnih tridesetak dana.

- To je nezgodna stvar za obje ekipe, ali nećemo da pridajemo značaj umoru pred ovakvu utakmicu. Kako je nama, tako je i njima, samo mislim da ćemo mi biti više motivisani jer vjerujem da su oni uvjereni u prolaz, što umije da bude nezgodno - rekao je Unčanin. 

S ekipom u Bukurešt nije otputovao mladi srednji bek Marko Lukić, dok Goran Daničić ima problema sa povredom, ali bi trebalo da bude u stanju da pomogne drugovima.

Crtice

- Predsjednica Sportskog društva CSM Bukurešt je proslavljena atletičarka Gabrijela Sabo

- Ženski klub CSM Bukurešt jedan od najboljih u Evropi, a dres ovog kluba nose Andrea Lekić i Dragana Cvijić

- Nekadašnji golman Borca Mario Blažević trener čuvara mreže rumunskog kluba

- Šest maraka košta najjeftinija ulaznica za meč u Bukureštu

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana