Велика награда за мали клуб из Горњег Црњелова

Дарко Пашагић
Велика награда за мали клуб из Горњег Црњелова

Бијељина - Потајне жеље челника Слоге из Горњег Црњелова испунио је жријеб за полуфинале Купа БиХ јер их је спојио са лидером Премијер лиге, Сарајевом.

Први сусрет ова два ривала на програму је 3. априла у Великој Обарској, док ће реванш бити одигран седам дана касније на “Кошеву”. У другом полуфиналном пару снаге ће одмјерити Широки Бријег и ТОШК.

- Ово је велика награда за наш мали клуб и пре жреба сам прижељкивао да нам ривал буде екипа са “Кошева” јер је то нашој екипи велико признање за све оно што је постигнуто у последњих неколико година. На реноме, квалитет и снагу нашег ривала не треба трошити пуно речи и све друго рећи осим да су апсолутни фаворит било би права глупост. Међутим, спортски је надати се да можемо нешто више учинити у овом двомечу - нагласио је тренер Слоге Драган Мићић.

Већ сада је сигурно да ће ове сусрете пропустити четворица његових фудбалера.

- То су играчи који су током зимске паузе дошли у наше редове, а већ су ове сезоне наступили за друге клубове у Куп такмичењу. Право наступа немају: Алдин Шишић, Никола Мазић, Дејан Поповић и Немања Златковић. Сигурно бисмо са њима били много јачи, али је реално да ни тада не бисмо смели да претимо Сарајлијама - објективан је Мићић, који је додао да ће управа клуба накнадно одлучити да ли ће због великог интересовања публике овај сусрет можда бити игран у Бијељини, а не у Великој Обарској.

Најбољи стријелац екипе Драгиша Комарчевић свјестан је снаге ривала, али је нагласио да саиграчи и он ником на зеленом терену неће дати пардона, па ни Сарајеву.

- Мали смо, али имамо велико срце. То смо показали у претходних неколико сезона. Нико нам не може ускратити право да се надамо чуду. Она су се често дешавала у Куп такмичењима, па зашто једно не бисмо и ми приредили. Наравно, то ће бити веома тешко остварити, али сигурно је да ћемо дати све од себе. Било би сјајно када бисмо у првом сусрету на нашем терену остварили активан резултат и онда са каквим-таквим шансама отпутовали на “Кошево” - рекао је Комарчевић.

У Сарајеву је јуче обављен жријеб за полуфинале омладинског и четврфтинале женског Купа БиХ. Бањалучки Борац ће у првом полуфиналном сусрета омладинаца угостити тузланску Слободу, а у другом полуфиналу се састају Сарајево - Зрињски. Термини утакмица су 3. и 10. април. У женској конкуренцији четвртфинални парови су: Градина - “Емина”, Бањалука - СФК 2000 Сарајево, Алфа Модрича - Радник и Локомотива - Искра.

Проблеми пред Борац

У дербију 19. кола Прве лиге Републике Српске Слога ће у суботу угостити водећи Борац, а пред овај сусрет стручни штаб тима из Горњег Црњелова има великих кадровских проблема. Против Козаре црвене картоне добили су Вукашин Беновић и Игор Крмар, а поступак се води против Јоце Стокића, тако да је неизвјесно да ли ће и он бити на располагању у овом сусрету.

- Када томе додамо да Немања Матовић вуче повреду ложе, а да је нападач Драгиша Комарчевић последњих дана под температуром, онда је јасно у каквој смо ситуацији. На срећу, имамо адекватне алтернативе и вјерујем да можемо да савладамо Борац и тако наставимо трку са Бањалучанима за прво мјесто - рекао је шеф стручног штаба Слоге Драган Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана