Velibor Đurić nakon gola Željezničaru: Imaću šta da napišem u memoarima

Siniša Kotaraš
Velibor Đurić nakon gola Željezničaru: Imaću šta da napišem u memoarima

Bijeljina - Najiskusniji fudbaler Radnika, sjajni vezista, Velibor Đurić, istakao je, više u šali, da će fenomenalni pogodak postignut sa centra terena, kojim je njegov tim slavio protiv Željezničara (1:0), sigurno naći svoje mjesto u njegovim memoarima.

Ujedno, podsjetio se i na sličan gol postignut na meču protiv Veleža, kada je još nosio dres Viteza. Slučajno ili ne, i on je zabilježen u prvom proljetnom kolu sezone 2015/16, kada je Vitez deklasirao Mostarce sa ubjedljivih 6:0.

- Bilo je to sa skoro iste pozicije kao i u nedjelju, tek nekih dva ili tri metra preko centra. Njihov golman Adnan Bobić loše je ispucao jednu loptu, koja je došla do mene i ja sam iz prve, onako iz koraka, šutirao i pogodio mrežu. Sada je bila slična situacija, samo što sam šutirao “drop-kikom”, jer je lopta odskočila ispred mene. Iskreno, nisam vjerovao da ću pogoditi pošto je lopta bila dosta jaka i veoma nezgodna za dočekivanje “na prvu”. To mi je bio veći problem nego da je kasnije pošaljem u praznu mrežu. Sve se desilo u djeliću sekunde, a završilo se, na našu veliku radost, na najbolji način za Radnik - ispričao je Đurić za “Glas Srpske”.

Sjajan pogodak kapitena Radnika pohvalio je i trener Željezničara Amar Osim, koji je rekao da je njegov tim imao tu nesreću da jedini fudbaler koji može da postigne gol na takav način igra za protivničku ekipu.

- Šta da kažem, to je veliki kompliment za mene! Hvala Osimu, kojeg izuzetno cijenim, na ovako lijepim riječima. Da sam nešto mlađi, ovo bi mi mnogo značilo za nastavak karijere, a ovako, više dođe kao neka potvrda do sada urađenog. U svakom slučaju, svaka pohvala godi, a pogotovo od ovakvog stručnjaka - rekao je Đurić.

Radnik je već nekoliko sezona konstantno u vrhu bh. fudbala, pa je pomalo iznenađujuće djelovalo tek sedmo mjesto na kraju jeseni, pozicija bliža borbi za opstanak nego za vrh tabele.

- Punih 15 kola imali smo priključak sa najboljima, a nakon pobjede nad Širokim Brijegom imali smo, na petom mjestu, samo bod manje od njih. A onda su nas sustigle povrede ključnih igrača i to se odrazilo na rezultate. U posljednja četiri kola osvojili smo samo bod, što nam je pokvarilo plasman. Ova pobjeda nam je mnogo donijela i sada smo opet bliži gornjem dijelu tabele nego borbi za opstanak. Želja nam je, a mislim da nije neostvariva, da ponovimo prošlogodišnji rezultat, peto mjesto, što je bio najbolji rezultat Radnika u istoriji - zaključio je Velibor Đurić.

Pauk u svlačionici

Nakon utakmice u svlačionici Radnika se orila pobjednička pjesma, a kulminacija proslave bila je uz sve popularniji hit “Da sam pauk”, kada su saigrači podigli Đurića i pomogli mu da, poput pravog pauka, “prohoda” po zidu.

- Mada ja baš nisam bio raspoložen za takvu egzibiciju, saigrači su me spontano podigli i onda je bilo kasno. Valjda je to sada trend kada se proslavlja nešto, pa da i mi pokažemo kako pratimo modu. Samo, mi baš i ne želimo da se pretjerano hvalimo sa tim - pojasnio je kapiten Radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana