Vejnović za minimalac Slavije

Goran Andrić
Vejnović za minimalac Slavije

Istočno Sarajevo - Fudbaleri Slavije u 11. kolu Premijer lige BiH zabilježili su pobjedu nad Travnikom od 1:0.

Bio je to prvi trijumf izabranika Dragana Radovića poslije šeste prvenstvene runde, u kojoj su savladali na gostovanju Zvijezdu iz Gradačca sa 3:1, a za to vrijeme "sokolovi" su uspjeli da osvoje samo bod.

Od samog početka susreta "sokolovi" su zaigrali ofanzivno i već u šestom minutu imali prvu zrelu šansu. Mahir Karić je poslao loptu prema napadaču Anelu Salkoviću, ali je u posljednjem trenutku intervenisao Simbad Terzić. Međutim, umjesto da izbaci loptu, zamalo je lobovao svog čuvara mreže Adisa Nurkovića, koji je uz dosta muke izbio loptu u korner. Napadi Slavije urodili su plodom u 11. minutu. Emir Zeba je odlično izveo korner sa lijeve strane, golman gostiju Nurković je kratko izboksovao loptu do Nemanje Vejnovića, koji je sa nekih pet metara doveo domaćina do prednosti. Prvu polupriliku Travničani su imali u 17. minutu, kada je Semir Musić šutirao sa nekih 17 metara, ali se na golu Slavije istakao Mladen Lučić. Mogli su domaći u 23. minutu stići do novog pogotka, ali je zbog nesporazuma Zorana Kokota i Salkovića dobro intervenisala odbrana Travnika i prilika je otišla u nepovrat.

U nastavku susreta igrači Slavije su, zadovoljni vođstvom, teren prepustili gostima, koji su dobru priliku imali u 63. minutu. Poslije greške štopera Mladena Lemeza neometano je sa 15 metara šutirao Bojan Burazor, ali se istakao golman "sokolova". Odličnu šansu imali su Travničani i deset minuta kasnije kada je rezervista Dženan Zaimović uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je u posljednjem trenutku uklizao Goran Popović i otklonio opasnost od svog gola. U 85. minutu Armin Mahović je centrirao loptu sa desne strane za Irfana Smajića, ali udarac glavom igrača Travnika završio je zamalo preko gola. Jedinu priliku domaća ekipa u drugom dijelu imala je u 90. minutu kada je rezervista Petar Mitić dobro šutirao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je lopta otišla pokraj same prečke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana