Вејновић за минималац Славије

Горан Андрић
Вејновић за минималац Славије

Источно Сарајево - Фудбалери Славије у 11. колу Премијер лиге БиХ забиљежили су побједу над Травником од 1:0.

Био је то први тријумф изабраника Драгана Радовића послије шесте првенствене рунде, у којој су савладали на гостовању Звијезду из Градачца са 3:1, а за то вријеме "соколови" су успјели да освоје само бод.

Од самог почетка сусрета "соколови" су заиграли офанзивно и већ у шестом минуту имали прву зрелу шансу. Махир Карић је послао лопту према нападачу Анелу Салковићу, али је у посљедњем тренутку интервенисао Симбад Терзић. Међутим, умјесто да избаци лопту, замало је лобовао свог чувара мреже Адиса Нурковића, који је уз доста муке избио лопту у корнер. Напади Славије уродили су плодом у 11. минуту. Емир Зеба је одлично извео корнер са лијеве стране, голман гостију Нурковић је кратко избоксовао лопту до Немање Вејновића, који је са неких пет метара довео домаћина до предности. Прву полуприлику Травничани су имали у 17. минуту, када је Семир Мусић шутирао са неких 17 метара, али се на голу Славије истакао Младен Лучић. Могли су домаћи у 23. минуту стићи до новог поготка, али је због неспоразума Зорана Кокота и Салковића добро интервенисала одбрана Травника и прилика је отишла у неповрат.

У наставку сусрета играчи Славије су, задовољни вођством, терен препустили гостима, који су добру прилику имали у 63. минуту. Послије грешке штопера Младена Лемеза неометано је са 15 метара шутирао Бојан Буразор, али се истакао голман "соколова". Одличну шансу имали су Травничани и десет минута касније када је резервиста Џенан Заимовић упутио ударац са ивице казненог простора, али је у посљедњем тренутку уклизао Горан Поповић и отклонио опасност од свог гола. У 85. минуту Армин Маховић је центрирао лопту са десне стране за Ирфана Смајића, али ударац главом играча Травника завршио је замало преко гола. Једину прилику домаћа екипа у другом дијелу имала је у 90. минуту када је резервиста Петар Митић добро шутирао из слободног ударца са 25 метара, али је лопта отишла покрај саме пречке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана