Већина кошаркаша Игокее без ангажмана до краја сезоне: Рикић и Талић једини не паузирају

Милан Зубовић
Већина кошаркаша Игокее без ангажмана до краја сезоне: Рикић и Талић једини не паузирају

Лакташи - Само два кошаркаша Игокее пронашла су ангажман након што је завршено такмичење у АБА лиги ове сезоне.

Центар екипе из Александровца Роберт Рикић постао је члан Зрињског, са којим ће покушати да одбрани титулу шампиона БиХ, док ће Дарко Талић као позајмљен играч покушати да донесе нову идеју у организацију напада Вогошће, која је успјела да се угура међу шест најбољих Лиге БиХ. Далибор Илић требало би да се прикључи јуниорском тиму, који идуће седмице очекује завршни турнир АБА лиге на којем бране треће мјесто. Неколицина њихових доскорашњих играча сада је на одмору иако је било очекивано да ће многи од њих наћи ангажман и играти наредна два мјесеца јер је некима истекао уговор, док би остали могли да оду на позајмицу, али од тога изгледа да неће бити ништа. Нису проблем њихова жеља, амбиције и могућности клубова који би хтјели да их доведу. Наиме, уговори појединих играча Игокее су превелики да би их могли испоштовати клубови из БиХ који нису спремни да се упусте у такве финансијске неизвјесности јер нису сигурни колико ће њихова игра уопште напредовати и више воле да уштеде тај новац јер свака сезоне доноси нове главобоље када је у питању затварање финансијске конструкције. Уједно, и недостатак амбиција управа појединих клубова који једва чекају да се све заврши доприноси томе да нема сувишних улагања. Евидентно је да ће се у БиХ за титулу борити два члана Друге АБА лиге, Спарс и Зрињски, док остали нису превише заинтересовани да се умијешају у ту борбу, па нису много ризиковали са скупим појачањима.

Сезону са тимом завршили су: Новак Мусић, Филип Адамовић, Дарко Талић, Аљоша Јанковић, Вук Радивојевић, Ђорђе Милошевић, Марко Луковић, Данило Анђушић, Далибор Илић, Сава Лешић, Латавијус Вилијамс, Грант Џерет и Роберт Рикић. Друга опција за кошаркаше Игокее су клубови из Србије, али је и тамо ситуација слична оној у БиХ. Главну ријеч за титулу шампиона водиће Црвена звезда и Партизан, који већ имају попуњене ростере те немају жељу за довођењем појачања, осим у случају неке повреде, док су остали клубови свјесни да их не могу угрозити, па не желе да улудо троше новац. Такође, позната су четири представника Србије у АБА лиги идуће сезоне, па неће бити борбе за то такмичење, а ситуација је иста и за Другу АБА лигу, тако да екипе из КЛС-а не желе скупа појачања у својим редовима. Уколико неко одлучи да сада крене са реконструкцијом тима за идућу сезону, сигурно је да неће ангажовати појачања и плаћати их два мјесеца, већ ће их довести на љето и тако уштедјети двије плате. Да ли ће бити понуда из Мађарске, Румуније, Словеније или Чешке видјећемо за неколико дана јер истиче вријеме за регистрацију играча у овим лигама.

Тренер

Тренер Драган Николић стигао је крајем прошле године, уговор је имао до краја сезоне, а и испунио је првенствени циљ због којег је стигао и изборио опстанак у АБА лиги, док је при томе освојио и Куп БиХ. Управа клуба са њим би требало да обави разговоре о евентуалном наставку сарадње, али су они пролонгирани због Николићевих породичних проблема на самом крају АБА лиге, због којих је морао да се врати у Београд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана