Većina igrača Borac m:tela želi da ostane

Dušan Repija
Većina igrača Borac m:tela želi da ostane

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela nisu uspjeli da osvoje titulu šampiona BiH jer je Izviđač u odlučujućem meču bio bolji sa 24:22, ali mogu da budu ponosni na sve što su uradili tokom jedne od najdužih sezona koju su odigrali.

Iza njih je čak 68 utakmica, od kojih su 54 takmičarske, a uspjeli su da osvoje Kup BiH i doguraju do četvrtfinala Čelendž kupa, uz nastup na finalnom turniru Kupa RS i u finalu prvenstva BiH. Jasno je da je poslije svih napora odmor najpreči, kako igračima tako i stručnom štabu na čelu sa trenerom Mirkom Mikićem, koji ipak ne može da ne razmišlja korak unaprijed. Mladi trener vodiće Borac i u novoj sezoni, pa je prirodno da već kuje planove kakav sastav će imati na raspolaganju. Od ranije se zna da će “crveno-plavi”dres razdužiti Srđan Mijatović i Dean Šešić, koji odlaze u Španiju odnosno Sloveniju, a kako nezvanično saznajemo, njihovim stopama krenuće Goran Daničić.

- Možda je malo rano da pričamo o imenima, ali mogu da kažem da bih volio da zadržim bar 80 odsto ekipe. Momci su pokazali da imaju određen kvalitet i što je najvažnije da postoji mnogo prostora za napredak. Biće promjena, neki igrači su već otišli, neki će otići, ali je najvažnije da velika većina želi da nastavi započeti posao - rekao je Mikić.

Većini igrača istekli su ugovori, ali bi prema prvim informacijama Milan Dakić, Stefan Miljković, Bojan Rađenović, kao i kapiten Đorđe Ćelić željeli da produže saradnju pa je na potezu uprava kluba. Haris Buljina ima ugovor na još jednu sezonu. Bliži ostanku su Srđan Savić, Miloš Nježić i golman Slađan Subotić, a u klubu računaju i na plejadu mladih igrača koji su se afirmisali ove sezone. Jedan od ključnih zadataka svakako je nastavak saradnje sa iskusnim golmanom Bojanom Ljubišićem.

- Imajući u vidu cijelu situaciju, raspored i broj utakmica, momci su izvukli najbolje što se moglo. Nadam se da ćemo se iduće sezone podići na još  viši nivo, a prve procjene govore da nam je za to potrebno oko milion i po maraka godišnje. Ove smo imali između 700 i 800 hiljada KM i napravili smo dosta dobrih stvari, a sa dodatnim novcem sigurno bismo još više. Mnogo nam znači i samo pismo podrške srpskog člana predsjedništva Milorada Dodika, koje je poslao uoči meča u Ljubuškom, a vjerujem da ćemo uspjeti u namjeri stvaranja kluba koji bi igrao vrlo zapaženu ulogu u Čelendž kupu, možda da dođemo i do trofeja. Više o svemu znaćemo iduće sedmice poslije upravnog odbora - rekao je predsjednik kluba Saša Kondić.

Mikić je rukovodstvu kluba već dostavio spisak želja, a nije teško zaključiti koja pozicija je najdeficitarnija.

- Odlaskom Šešića i povlačenjem Dejana Unčanina nastala je velika praznina na poziciji lijevog beka. Dolasci su u direktnoj vezi sa odlascima, ali mislim da bi tri ili četiri ciljana pojačanja uz očekivani napredak postojećih snaga podigla naš nivo igre - rekao je Mikić.

Unčaninu mjesto u klubu

Utakmica u Ljubuškom bila je posljednja u karijeri za legendu kluba Dejana Unčanina, koji je ranije odlučio da će se definitivno povući na kraju ove sezone.

- Nije mala stvar kada sa 42 godine igrate na nivou kao što  je Dejan igrao. Mislim da bi mogao još, ali to je njegova odluka. Čast mi je što sam sa takvim čovjekom dijelio svlačionicu i što mi je pomogao na početku moje trenerske karijere. Svih ovih godina bio je primjer mladima, obrazac po kojem bih vaspitao svakog rukometaša. Borčevo je dijete, dao je mnogo klubu, bar onoliko koliko je klub njemu pa navijam za opciju da i dalje ostane dio Borčeve porodice - rekao je Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana