Vatromet ispratio Čeprkala u Brazil

Danijel Radujković
Vatromet ispratio Čeprkala u Brazil

Banjaluka - Mladi plivač "22. aprila" iz Banjaluke Mihajlo Čeprkalo (17) doživio je veličanstven ispraćaj na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a to su mu pripremili njegovi najbliži, prijatelji iz škole i kluba.

Čeprkalo nije ni slutio šta se sprema na igralištu Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš", a onda je ugledao vatromet, bakljadu i transparent "Jedan je Miko". To je iznenadilo mladog plivača kojem će ovaj potez drugara mnogo značiti u Brazilu gdje će prvi put učestvovati na najvećem sportskom događaju na svijetu.

- Ni sekunde nisam pomislio da će se to desiti, iznenadili su me. Bilo je fenomenalno, sestra Jovana je sve organizovala, bilo je dosta drugova iz Gimnazije iz razreda i drugova sa bazena. Stvarno su se potrudili i hvala im za to, mnogo će mi značiti - istakao je Čeprkalo.

Nakon dugo godina Banjaluka ima olimpijca na kojeg su ponosni svi građani. Čeprkalo to vidi i dosta mu znači što ima veliku podršku u svom gradu.

- Dosta me je ljudi podržalo iz grada i stvarno mi je posebno drago zbog toga - dodao je Čeprkalo.

On je najmlađi član delegacije BiH u Brazilu koja broji 11 sportista. Put Rija kreće u subotu u 11.30, a njegova trka na 1.500 metara slobodno na programu je 12. avgusta. Preostalo vrijeme iskoristiće da se dodatno spremi.

- Pokušaću da tempiram formu za trku i nadam se da će sve ispasti dobro. Treme još nema, a vjerovatno će biti kada dođem tamo. Nadam se da će biti pozitivna - zaključio je Čeprkalo.

Da će putovati u Rio, saznao je 8. jula kada je stigla potvrda iz Svjetske plivačke federacije da je dobio prednost u odnosu na Ensara Hajdera. Tako je ispunio san da ide na Olimpijske igre, a imao je isplivane dvije B norme. On je sve vrijeme bio u punom trenažnom procesu i glavni cilj u Brazilu mu je da popravi svoje najbolje vrijeme u ovoj disciplini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana