Vaterpolisti Banjaluke potrebno 4.500 evra za kotizaciju

Milan Zubović
Vaterpolisti Banjaluke potrebno 4.500 evra za kotizaciju

Banjaluka - Osvajanjem treće uzastopne titule šampiona BiH, a četvrte ukupno, vaterpolisti Banjaluke ponovo su stekli pravo da nastupe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koje će biti održane sredinom septembra.

Banjalučani su prošle godine bili domaćini prvog kvalifikacionog turnira, ali nisu uspjeli da prođu dalje i zauzeli su posljednje mjesto u konkurenciji pet klubova, mada su ostavili dobar utisak u duelima sa mnogo kvalitetnijim ekipama. Da li će nastupiti ove godine, biće poznato do kraja ove sedmice.

- Za izlazak u Evropu potrebno nam je 4.500 evra za kotizaciju i očekujem pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta jer sami ne možemo da platimo taj iznos. Nisu u pitanju mala sredstva, ali nisu ni pretjerano velika, kao što je slučaj u ostalim sportovima. Šanse da ćemo igrati sada su pola-pola. Kao prvaci možemo da igramo samo u kvalifikacijama za Ligu šampiona i ne možemo u LEN kup, a ukoliko ne budemo igrali, bićemo kažnjeni baš kao i savez - izjavio je trener Banjaluke Slobodan Grahovac.

Naglasio je da odnos institucija na nivou BiH prema njihovom klubu nije na zavidnom nivou.

- Bez obzira na to što smo prvaci BiH, od Ministarstva civilnih poslova BiH nikada nismo dobili nijednu marku, iako bi trebalo, mada ništa ne očekujemo jer su nas totalno zanemarili. Nisu nam potrebna velika sredstva, već samo da nam uplate kotizaciju. Sramota je da nemamo nikakvih beneficija kao šampioni - rekao je Grahovac.

Dodao je da se mogu ponovo kandidovati za domaćinstvo, ali to vjerovatno neće uraditi.

  • Mogli bismo se kandidovati, mada bi za ekipu bolje bilo da putuje na gostovanje i tamo igra utakmice i tako stekne novo iskustvo, a i prošle godine bili smo domaćini - kazao je Grahovac.

Uslovi

Slobodan Grahovac je izrazio nezadovoljstvo uslovima na banjalučkom Gradskom olimpijskom bazenu.

- Imamo kasni termin na GOB-u i nemamo normalne uslove za rad jer nemamo dovoljne dimenzije igrališta. Izuzeti smo ih svih dogovora nadležnih, koji kao da ne žele da nam pomognu. Stigli smo do četvrte titule, treće zaredom, i vjerujem da ćemo držati primat narednih pet godina - rekao je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana