Василије Вујичић и Јулијана Елековић спортисти године за 2018. града Звориника

Срна
Василије Вујичић и Јулијана Елековић спортисти године за 2018. града Звориника

Зворник - Василије Вујичић, члан Џудо клуба “Српски соко”, проглашен је вечерас за најбољег спортисту града Зворника у 2018. години, док је за најбољу спортисткињу изабрана Јулијана Елековић из Теквондо клуба “Српски соко”.

Вујичић је прошле године освојио прво мјесто на сениорском првенству Балкана, а друго и треће мјесто на јуниорским европским куповима у Сарајеву и Румунији.

Једини је спортиста који је, наступајући за неки спортски клуб из Зворника, био трећи међу 10 најбољих спортиста Републике Српске икада.

Елековићева је у 2018. години освојила треће мјесто у категорији јуниорки на Европском првенству у Естонији. Јуниорски је првак Репубулике Српске и вицешампион БиХ.

За најбољи спортски колектив проглашен је Одбојкашки клуб “Дрина” који има мушку и женску сениорску селекцију у екипном спорту.

Мушка сениорска екипа је лидер првенства Републике Српске, док је и женска екипа на првом мјесту.

За најбољег тренера проглашен је Душко Кусмук који се теквондоом бави више од 30 година. Тренер је сениорске селекције у Теквондо клубу “Српски соко”. У прошлој години овај клуб је постао екипни првак Републике Српске.

Према одлуци жирија, за спортског радника године проглашена је Сузана Дамјановић, тренер у Џудо клубу “Српски соко”који је прошле године освојио четири балканске медаље.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је спортистима на постигнутим резултатима и нагласио да ће Градска управа наставити да стимулише развој и рад свих спортских клубова.

Истичући да спортисти Зворника афирмишу свој град, не само у Републици Српској него и у цијелој Европи, он је спортистима пожелио много успјеха.

У музичком дијелу програма наступили су чланови Првог зворничког пјевачког друштва “Изворник”.

Избор спортисте године одржан је у оквиру традиционалне манифестације Светосавска недјеља посвећене првом српском архиепископу и просвјетитељу Светом Сави. Покровитељ манифестације је град Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана