Vasilije Vujičić balkanski džudo prvak

Srna
Vasilije Vujičić balkanski džudo prvak

Zvornik - Član Džudo kluba "Srpski soko" iz Zvornika Vasilije Vujičić na seniorskom prvenstvu Balkana za džudiste osvojio je prvo mjesto i postao balkanski prvak.

Vujičić je danas na konferenciji za novinare rekao da je na takmičenju, koje je održano prošlog vikenda u Makedoniji, bio dominantan u svojoj kategoriji i time napravio jedan od najvećih uspjeha u zvorničkom i sportu Republike Srpske.


"Ova medalja za mene ima veliki značaj, jer je seniorska, a sve dosadašnje su bile juniorske i kadetske", rekao je Vujičić i najavio da će za desetak dana učestvovati na Evropskom prvenstvu za juniore u Sofiji.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović podsjetio je da su na Balkanskom prvenstvu za seniore džudisti iz Srpske osvojili pet medalja, a zajedno sa kolegama iz Federacije BiH, kao reprezentacija BiH, osvojili zlato i u ekipnom plasmanu.

Pavlović je rekao da je pet naslova prvaka istorijski uspjeh za Džudo savez Republike Srpske i veliki podstrek za budući rad.

On je podsjetio da su zlatne medalje, osim Vasilija Vujičića u kategoriji više od 100 kilograma, u pojedinačnoj konkurenciji osvojili i Nikola Boljanović / manje od 73 kilograma/, Vuk Elez /manje od 81 kilogram/, Borislav Bogdanić /manje od 100 kilograma/, kao i Jelena Arnautović / više od 78 kilograma/.

"Džudo savez je ponosan što je ove godine, zahvaljujući ovakvim rezultatima, ostvaren najveći upis takmičara u bazu Republike Srpske po svim klubovima, skoro njih hiljadu u svim uzrasnim grupama", rekao je Pavlović.

On je najavio da će ove godine biti realizovan projekat džudo u škole i izrazio nadu da će Ministarstvo omladine, porodice i sporta i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dati punu podršku da on zaživi u svim školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana