Василије Вујичић балкански џудо првак

Срна
Василије Вујичић балкански џудо првак

Зворник - Члан Џудо клуба "Српски соко" из Зворника Василије Вујичић на сениорском првенству Балкана за џудисте освојио је прво мјесто и постао балкански првак.

Вујичић је данас на конференцији за новинаре рекао да је на такмичењу, које је одржано прошлог викенда у Македонији, био доминантан у својој категорији и тиме направио један од највећих успјеха у зворничком и спорту Републике Српске.


"Ова медаља за мене има велики значај, јер је сениорска, а све досадашње су биле јуниорске и кадетске", рекао је Вујичић и најавио да ће за десетак дана учествовати на Европском првенству за јуниоре у Софији.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић подсјетио је да су на Балканском првенству за сениоре џудисти из Српске освојили пет медаља, а заједно са колегама из Федерације БиХ, као репрезентација БиХ, освојили злато и у екипном пласману.

Павловић је рекао да је пет наслова првака историјски успјех за Џудо савез Републике Српске и велики подстрек за будући рад.

Он је подсјетио да су златне медаље, осим Василија Вујичића у категорији више од 100 килограма, у појединачној конкуренцији освојили и Никола Бољановић / мање од 73 килограма/, Вук Елез /мање од 81 килограм/, Борислав Богданић /мање од 100 килограма/, као и Јелена Арнаутовић / више од 78 килограма/.

"Џудо савез је поносан што је ове године, захваљујући оваквим резултатима, остварен највећи упис такмичара у базу Републике Српске по свим клубовима, скоро њих хиљаду у свим узрасним групама", рекао је Павловић.

Он је најавио да ће ове године бити реализован пројекат џудо у школе и изразио наду да ће Министарство омладине, породице и спорта и Министарство просвјете и културе Републике Српске дати пуну подршку да он заживи у свим школама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана