Ванредна скупштина ПФС Бањалука биће врло занимљива

Дарко Пашагић
Ванредна скупштина ПФС Бањалука биће врло занимљива

Бањалука - Потпредсједник Крупе Драгомир Илић и предсједник Борца Вицо Зељковић за сада су једина два кандидата за предсједника Подручног фудбалског савеза Бањалука, а дан прије избора обојица тврде да ће без проблема добити довољан број гласова.

Ванредна изборна сједница Скупштине ПФС Бањалука биће одржана сутра, а и Илић и Зељковић вјерују да имају подршку бар 20 од 29 делегата.

- Сматрам да сам 23-годишњим радом у фудбалу заслужио да водим савез. Разговарао сам са клубовима и, искрено, очекујем да ћу добити повјерење више од 20 делегата. Вјерујем да у клубовима бањалучке регије нису заборавни и да се сви сјећају да је сваком до њих Крупа када је год могла изашла у сусрет - нагласио је Илић.

Уколико добије повјерење делегата, каже да ће му први задатак бити да ПФС Бањалука што прије изађе из опозиције и пређе у позицију у оквирима ФСРС, те да ће модел који функционише у Крупи пресликати у ПФС Бањалука.

Са друге стране, Зељковић је нагласио да Борац мора бити перјаница ПФС Бањалука, али и ФСРС, тако да је његов избор нормалан слијед догађаја.

- Разговарао сам са представницима 20 клубова и од свих имам подршку, тако да очекујем убједљиву побједу. Свима је јасно да се нешто мора промијенити јер су Бањалука и Борац већ десет година опозиција, а морају да буду највећи фудбалски центар и клуб у РС. Ако будем изабран, одмах ћемо смањити котизације за 50 одсто, а сигуран сам да ћемо брзо пронаћи и спонзора Треће лиге, група Бањалука. Већ смо у преговорима да изградимо два помоћна терена којима би руководио ПФС Бањалука, али само у случају да будем изабран. Уколико тако не буде, остаће Борцу, а локација је поред новог Тржног центра “Делта” - додао је Зељковић.

Пропозиције

Ванредну изборну сједницу скупштине расписао је суспендовани предсједник ПФС Бањалука Драшко Илић 13. септембра, а дан касније Вицо Зељковић сакупио 15 потписа колико је било потребно за сазивање скупштине. На сједници право гласа има 28 делегата из исто толико клубова, те један делегат који представља судијску организацију ПФС Бањалука. Да би било добијено повјерење гласача, потребно је у првом кругу остварити натполовичну већину, што значи освојити 15 гласова без обзира на то колико буде било присутно делегата. Уколико се то не деси, гласање се понавља и то на тај начин да је побједник онај ко добије натполовичну већину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана