Валтер и Црногорчева освојили Бањ брдо и Козару

Душан Репија
Валтер и Црногорчева освојили Бањ брдо и Козару

Бањалука - Највише успјеха на квалификационим тркама за Олимпијске игре у Токију, одржаним на Бањ брду у Бањалуци и на Козари, имали су Мађар Атила Валтер и Српкиња Јована Црногорац.

Њих двоје славили су и у суботу у Бањалуци и јуче на Козари. Првог дана иза Валтера био је Алазио Агостинели, а трећи Жомбор Палумби, који је јуче заузео друго мјесто, а трећепласирани је био његов земљак Мартон Дина.

- Стазе су оба дана биле феноменалне, а посебно ми је “легла” ова на Козари. Волим када су технички захтјевне, а ова је била поприлично тешка. Драго ми је због побједе, а бодови ће ми много значити у борби за одлазак у Токио - рекао је Валтер.

Црногорчева је била најбоља оба дана, а какву-такву конкуренцију имала је у најбољој представници БиХ Лејли Тановић, која је морала да се задовољи са два друга мјеста. Тановићева је уједно постала и првак БиХ јер је трка на Козари бодована и за национални шампионат, док је код мушкараца најуспјешнији био Иван Ширић.

Осим професионалних такмичара, којих је оба дана било по педесетак, може да радује велики број дјеце која се ове године први пут такмиче у јуниор лиги, као и рекреативаца. Вожња монт бајка је све популарнији вид рекреације код нас, а с обзиром на то да имамо идеалне услове када је ријеч о стазама и велики број такмичара у јуниор лиги, може се  очекивати права експанзија у годинама које долазе.

Успјешан организатор такмичења, које је члан друге УЦИ категорије, били су бициклистички клубови Самит и Приједор, Асоцијација за спорт и рекреацију, те Бициклистички савез РС.

Ништа не би било могуће без спонзора, а највећу помоћ пружили су “Бањалучка пивара”, “Триглав осигурање”, “Дукат”, “Енмон” и “Соковић спорт”.

Израелци залутали

Малу незгоду имали су такмичари из Израела који су на путу до Козаре залутали. Ипак, све је на крају испало добро, а у помоћ су им притекли људи из Планинарско-скијашког друштва Љубијски рудар, који су организовали њихов транспорт из градишког села Турјак на Мраковицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана