Valentina Šakotić: Lopta i uniforma idu ruku pod ruku

Drago Gajić
Valentina Šakotić: Lopta i uniforma idu ruku pod ruku

Zvornik - Bavljenje fudbalom i policijskim pozivom obično je rezervisano za jači pol, mišljenje je velike većine našeg naroda, međutim, svako pravilo ima izuzetke.

Jedan od njih i to „dupli“ je mlada Zvorničanka Valentina Šakotić, koja se uspješno bavi i jednim i drugim, pa je po tome vjerovatno jedinstven slučaj na ovim prostorima. Članica Radnik Bumeranga iz Bijeljine i standardna reprezentativka BiH uporedo je završila Policijsku akademiju. Deset godina trenirala je i karate, koje joj je, kako kaže, pomoglo i u igranju fudbala. Prošle godine proglašena je za najbolju sportistkinju grada na Drini. Omiljeni sport počela je da trenira sa dječacima u rodnom Donjem Šepku, a ozbiljna priča i uspješna karijera kreće od 2012. godine, kada ju je u bijeljinski klub pozvao trener Dragan Jevtić.

- Nakon šest mjeseci igranja za Radnik dobila sam poziv za kamp A reprezentacije BiH i za U-19 i od tada sam standardna reprezentativka. Dva najdraža momenta u dosadašnjoj karijeri su osvajanje Kupa Republike Srpske i prvi gol koji sam postigla u reprezentaciji U-19 protiv Rumunije. Kada sam počinjala da igram fudbal u Zvorniku, bila sam jedina djevojka. Bilo je i osuda okoline, ali sam imala pomoć roditelja i žarku želju da nešto postignem u životu - rekla je Šakotićeva.

Nedavno je sa reprezentacijom igrala dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Engleske i Velsa. Kada nije na treningu, Šakotićeva se brine o javnom redu i miru u Zvorniku.

- Igranje fudbala i posao policajca za sada dobro uklapam, jer kada se nešto voli i radi iz ljubavi onda se sve može postići. Sreća je da sam naišla na podršku i razumijevanje rukovodilaca iz MUP-a Republike Srpske, koji mi maksimalno izlaze u susret kada su u pitanju treninzi i igranje utakmica. To mi je motiv više da se i u fudbalu i u policiji predstavim u najboljem svjetlu - zaključila je Šakotićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana